, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΤΩΡΑ: «Μπλόκο» στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Όπως κάθε Τετάρτη έτσι και σήμερα μέλη συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιώντας διαμαρτυρία ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Κατά την διάρκεια της σημερινής διαμαρτυρίας δεν σημειώθηκε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και των συμβολαιογράφων, οι οποίοι αποχώρησαν από την έδρα.
Να σημειωθεί ότι απετράπησαν τρεις πλειστηριασμοί.
Μεταξύ των πλειστηριασμών σήμερα υπήρχε κι ένας πλειστηριασμός που προκάλεσαν οι εργαζόμενοι της πρώην επιχείρησης Αρβανίτιδη και Καρυπίδη διεκδικώντας έτσι ένα ακίνητο για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους ο κ. Σμήλιος δήλωσε πως ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων   βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων: “Είναι προφανές όχι μόνο δεν σταματάμε αυτόν τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό αλλά θα είμαστε μαζί τους έτσι ώστε να πάρουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους  από την επιχείρηση που άφησε στον δρόμο και απλήρωτους τόσους εργαζόμενους”.
36
Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, αντιπρόσωπος της ΛΑΕ δήλωσε ότι κάθε τέταρτη ο Συντονισμός Συλλογικότητων θα είναι παρόν για να αποτρέπουν την διενέργεια των πλειστηριασμών που αφορούν την πρώτη κατοικία των λαϊκών και εργατικών χεριών: ” Σήμερα είχαμε πληθώρα πλειστηριασμών που αφορούσαν μεγάλους βιομηχανικούς και βιοτεχνικούς  χώρους, εμείς δεν κάναμε παρέμβαση για αυτό όπως και δηλώσαμε την συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους της επιχείρησης Καρυπίδη  πρώην Αρβανιτίδη που περιμένουν να εκτελεστούν οι συγκεκριμένοι πλειστηριασμοί  για να πληρωθούν από την επιχείρηση”. Ενώ έκανε ξεκάθαρο τον στόχο του συντονισμού: “Ο στόχος μας είναι  σαν συντονισμός Συλλογικοτήτων  είναι να προστατεύσουμε την  λαϊκή περιουσία  και τη λαϊκή  κατοικία. Δεν έχουμε σκοπό να προστατεύσουμε  τα συμφέροντα  των μεγάλων  ιδιοκτησιών  και των βιομηχάνων”.
%ce%a7%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.