, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απίστευτος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – «Φλερτάρει» με τη… Βενεζουέλα!

Πρότυπο κράτους αποτελεί για τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη το καθεστώς της Βενεζουέλας, αρνούμενος να αποδεχθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της ζει υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας και ανέχειας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Βουλής, «έπλεξε» το εγκώμιο των Τσάβες και Μαδούρο, φθάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το 30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5% και η ακραία φτώχεια στο 5% του πληθυσμού. Προς αποκατάσταση μάλιστα, της αλήθειας ανέφερε ότι «ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει τη χώρα ελεύθερη από την πείνα».

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά:

« Έχουν ανεγερθεί ενάμισι εκατομμύριο κατοικίες πλήρως εξοπλισμένες. Και δόθηκαν δωρεάν. Ξέρετε τι είναι οι φαβέλες σε αυτές τις χώρες. Ακούστε κάτι άλλο. Το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το  30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5%, η ακραία φτώχεια που πριν από την Μπολιβαριανή επανάσταση ήταν στο 30%, σήμερα είναι στο 5% του πληθυσμού. Μάλιστα, ο αρμόδιος Οργανισμός του ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την Βενεζουέλα ελεύθερη από την πείνα. Μάλιστα, το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ φέρει και το όνομα του Τσάβες. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας…»
Xaralampidou-Mitafidis

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.