, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Αρης: ομάδα σε περιδίνηση

του Βασίλη Μάστορα
mastoras1Προλαβαίνει ο Αρης να σώσει την παρτίδα; Αυτό είναι το ερώτημα που μπαίνει από εχθρούς και φίλους της ποδοσφαιρικής ομάδας, μετά την ισοπαλία των «κίτρινων» στη Σπάρτη. Εάν ήταν μόνο αυτό το αποτέλεσμα, ίσως να ερμηνευόταν ως κακή αγωνιστική παρένθεση. Από τη στιγμή όμως που ήταν ο τέταρτος διαδοχικός αγώνας στον οποίο ο Αρης δεν πήρε τη νίκη, λογικό ήταν να δρομολογηθούν εξελίξεις. Κι αν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης στους αγώνες με τη Λαμία και τον Απόλλωνα γκρίνιαξαν για τη διαιτησία, αναζητώντας και κάποιες δικαιολογίες για τις ήττες, για τους αγώνες με Αγροτικό Αστέρα και Σπάρτη δεν έχουν να πουν τίποτε.
Ο Αρης λοιπόν, μετά από έναν αγωνιστικό γύρο του Πρωταθλήματος της Football League βρίσκεται οκτώ βαθμούς από την πρώτη θέση, γεγονός τον οποίο δεν τον τιμάει καθόλου. Ξεκίνησε το Πρωτάθλημα, ως το απόλυτο φαβορί, ο κ. Αναστόπουλος και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο περιβάλλον της ομάδας διαλαλούσαν την αγωνιστική του υπεροπλία, αλλά στην πράξη η εικόνα της ομάδας δημιουργεί απογοήτευση.
Να επανέλθουμε όμως στο ερώτημα που μπαίνει από την ποδοσφαιρική κοινωνία της χώρας, γιατί ο Αρης δεν είναι ένα τυχαίο αθλητικό μέγεθος. Αντιθέτως. Είναι ποδοσφαιρική δύναμη του εγχώριου ποδοσφαίρου που διατηρεί τη δυναμική της παρότι δεν αγωνίζεται στον φυσικό της χώρο, που είναι το Πρωτάθλημα της Super League.
Ο Αρης λοιπόν, παρότι δεν κρατάει την τύχη του στα χέρια του, μπορεί να προλάβει το τραίνο της ανόδου. Και ποιοτικό ρόστερ έχει και παίκτες με εμπειρία. Καλύτερη διαχείριση όμως χρειάζεται η ομάδα, καθώς τόσο οι ενδείξεις όσο και οι πληροφορίες συγκλίνουν σ’ ένα αποτέλεσμα: Ο Νίκος Αναστόπουλος έχει χάσει την εμπιστοσύνη των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών και δεν μπορεί να τους εμπνεύσει. Κι όταν ένας προπονητής παύει να έχει τον έλεγχο των αποδυτηρίων λογικό είναι ο πρόεδρος να του δείξει την πόρτα της εξόδου. Γνωστή αντίδραση των προέδρων όταν η ομάδα μπαίνει σε αγωνιστική δίνη και συνήθως αποτελεσματική.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.