, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ευτυχώς, δεν έφαγαν το ψάρι που βρήκαν οι "Διάσημοι" του survivor- Δείτε τι θα πάθαιναν!

Το συγκεκριμένο ψάρι ονομάζεται “Φούσκα” και αποτελεί ξαδερφάκι του λαγόψαρου. Ευτυχώς που οι παίκτες μέσα στην πείνα τους δεν το καταβρόχθισαν, αφού αποτελεί το δεύτερο πιο δηλητηριώδες σπονδυλωτό στον κόσμο! Φουσκώνει για να προστατευτεί από τους εχθρούς του, καθώς διογκώνοντας το στομάχι του, γίνεται πιο μεγάλο από τα ψάρια που προσπαθούν να το φάνε.
Το χαριτωμένο ψαράκι που μάλιστα πρωταγωνιστούσε και στην ταινία κινουμένων σχεδίων “Ψάχνοντας τον Νέμο”, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για πολλά πλάσματα του βυθού. Τα αρπακτικά ψαριά, που θα έχουν την “ατυχία” να το πιάσουν, είναι πολύ πιθανό να πεθάνουν από πνιγμό, ενώ όσα καταφέρνουν να το καταπιούν, μπορεί να γεμίσουν τα στομάχια τους με τετροδοτοξίνη. Για καλή τους τύχη, τα μεγάλα αρπακτικά ψάρια, όπως οι καρχαρίες, συνήθως δεν κινδυνεύουν, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, που μπορεί να πεθάνει εάν το καταναλώσει.
olivemagazine.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.