, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Μέρκελ: Κατηγορίες πως φέρει ευθύνη σε θάνατο

Ο Βάλτερ Κολ, γιος του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ και της Ανελόρε, κατηγορεί την Γερμανίδα νυν καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι φέρει μερίδιο ευθύνης για τον θάνατο (αυτοκτονία) της μητέρας του: μήπως πρόκειται για πολιτική βεντέτα ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο;
«Η Μέρκελ φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τον θάνατο της μητέρας μου», υποστηρίζει ο Βάλτερ Κολ σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit και αναδημοσιεύουν η βρετανική Daily Mail και η ιταλική Corriere della Sera.
Βαριά κατηγορία η οποία δυσχεραίνει την προεκλογική εκστρατεία της καγκελαρίου, ενόψει των επερχόμενων εκλογών στη Γερμανία, στις 24 Σεπτεμβρίου. Ο θάνατος της Ανελόρε Κολ αποτελεί μία από τις μεγάλες οικογενειακές υποθέσεις στην πολιτική ζωή της Γερμανίας. Η Ανελόρε γνώρισε τον Χέλμουτ Κολ όταν ήταν δεκαπέντε χρόνων, τον παντρεύτηκε και παρέμεινε δίπλα του -στη σκιά του ειδικότερα-, σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας. Άρρωστη, έπασχε από μία σπάνια-αφόρητη ασθένεια των ματιών, γνωστή ως φωτοδερματίτιδα (δεν άντεχε καθόλου το φως του ήλιου και έπρεπε να είναι συνέχεια στο σκοτάδι), αυτοκτόνησε το 2001, όταν το πολιτικό άστρο του άντρα της είχε αρχίσει να δύει λόγω του σκανδάλου για παράνομη χρηματοδότησή του κόμματος του, του CDU.
Στη συνέντευξή του στην Die Zeit, ο Βάλτερ Κολ αναφέρει πως η Άνγκελα Μέρκελ υπήρξε φίλη της μητέρας του και πως ο Χέλμουτ Κολ την ήθελε στην κυβέρνησή του. Όπως συνεχίζει ο Βάλτερ Κολ, όταν ο τότε καγκελάριος είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο με την παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος, η Μέρκελ έγραψε την περίφημη επιστολή στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, με την οποία ζητούσε ριζική αλλαγή στην ηγεσία του CDU.
«Η Μέρκελ, ως έμπειρη πολιτικός, γνώριζε ότι το άρθρο αυτό θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τη μητέρα μου και την οικογένειά μου» υπογραμμίζει ο Βάλτερ Κολ, τονίζοντας πως «προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία πρόδωσε τη μητέρα μου σαν να επρόκειτο για μία παράπλευρη απώλεια, συμπεριφέρθηκε άθλια σε μία άρρωστη γυναίκα που τη θεωρούσε φίλη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.