, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Πράσινο φως στη χρήση κάνναβης από το υπουργείο Υγείας

Την νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς «εγκρίνει» η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έπειτα από πόρισμα που επιδόθηκε από ομάδα εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής», το υπουργείο Υγείας βλέπει θετικά τη λήψη μέτρων ώστε οι ασθενείς με συγκεκριμένες παθήσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στις θεραπευτικές ενδείξεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε φαρμακευτικά σκευάσματα με αποδεδειγμένο κλινικό όφελος.
Το πόρισμα συντάχθηκε από ομάδα υπό την αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας και προέδρου της Επιτροπής για τη χρήση ιατρικής κάνναβης, Κατερίνα Αντωνίου και περιέχει προτάσεις για τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει το ζήτημα.
«Είναι αποδεκτές οι φαρμακολογικές ιδιότητες και οι υπό διερεύνηση επακόλουθες θεραπευτικές ενδείξεις της κάνναβης κατόπιν εγκριτικών διαδικασιών, είτε με τη μορφή δραστικών ουσιών που περιλαμβάνονται στο φυτό είτε εκχυλισμάτων ή τμημάτων του φυτού», αναφέρεται στο περιεχόμενο του πορίσματος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
«Οι θεραπευτικές προοπτικές των κανναβοειδών μπορεί μελλοντικά να επεκταθούν στη θεραπεία του γλαυκώματος, της οστεοπόρωσης, της σχιζοφρένειας και του φαινομένου του εθισμού και της έξαρσης», παράλληλα επισημαίνεται στο πόρισμα για την χρήση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.