, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επτασφράγιστο μυστικό η τοποθεσία κράτησης των 2 Τούρκων κομάντος

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τους δύο Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας. Κρατούνται σε χώρο που φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό, ενώ τα μέτρα για την ασφάλειά τους είναι ιδιαίτερα ισχυρά.
Οι Τούρκοι θεωρούν ότι συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος.
Πάντως κυβερνητικοί κύκλοι, διαψεύδουν κατηγορηματικά τις πληροφορίες ότι οι δύο Τούρκοι κομάντος δεν κρατούνται στην ΕΥΠ.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι κρατούνται «σε ασφαλή χώρο», χωρίς όμως να γίνεται αναφορά στον χώρο.
Πρόκειται για δύο λοχίες της τουρκικής στρατιωτικής ομάδας των «Μπορντό Μπερελί», ονόματι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, στις 15 Φεβρουαρίου εμφανίστηκαν μαζί με τον δικηγόρο τους στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαν με τον δικηγόρο τους στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας, παραδόθηκαν και ζήτησαν άσυλο.
Αρχικά είχαν δηλώσει ηλεκτρολόγοι και τεχνικοί, αλλά στη συνέχεια ομολόγησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ανήκαν στην ομάδα εκείνη των στρατιωτικών που το βράδυ του πραξικοπήματος πήγε στο ξενοδοχείο που έμενε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα για να το σκοτώσουν ή να τον συλλάβουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη των 47 ατόμων που κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες στην Τουρκία, τρία άτομα δικάζονται ερήμην καθώς διαφεύγουν της σύλληψης.
Το αίτημα ασύλου που έχουν καταθέσει είναι υπό εξέταση, ενώ αναμένεται και το δικαστικό αίτημα της τουρκικής πλευράς για την έκδοσή τους.
Κρίσιμα θα είναι τα στοιχεία που θα περιέχονται στο τουρκικό αίτημα για έκδοσή τους και το κατά πόσο αυτά επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους στο σχέδιο σύλληψης ή δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου.
Όπως αναφέρουν ειδικοί στο θέμα, η περίπτωσή τους, είναι εντελώς διαφορετική από αυτή των 8 Τούρκων αξιωματικών που ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδοθούν στην Τουρκία.euro2day.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.