, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Μειώσεις στους επόμενους λογαριασμούς της ΕΥΑΘ για τους Θεσσαλονικείς

Στους επόμενους λογαριασμούς της ΕΥΑΘ αναμένεται να δουν οι καταναλωτές που είχαν κατεστραμμένα υδρόμετρα- λόγω παγετού- τις μειώσεις στις χρεώσεις του Οργανισμού. Σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ που πρόσφατα πάρθηκε όσοι καταναλωτές είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι, πρόσφυγες, πολύτεκνοι κ.α.) δεν θα πληρώσουν τις επιπλέον δαπάνες για την αντικατάσταση των υγρομέτρων, ενώ στους υπόλοιπους καταναλωτές θα υπάρξει έκπτωση 50% με βάση τα ισχύοντα τιμολόγια και με επιμερισμό της δαπάνης αυτής στους επόμενους δύο τετραμηνιαίους λογαριασμούς.
Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης στο ”Πρακτορείο 104,9fm” και συνέχισε: “Η ΕΥΑΘ θα προχωρήσει σε ελάφρυνση των υγρομέτρων που έπαθαν ζημιές και είχαν μεγάλες καταναλώσεις. Άλλη ελάφρυνση θα έχουν αυτοί που είναι στα κοινωνικά τιμολόγια και άλλη ελάφρυνση αυτοί που βρίσκονται στα κανονικά τιμολόγια. Στους πρώτους θα έχουμε απαλλαγή ολική απαλλαγή της επιβάρυνσης και στους άλλους να χρεωθούν το 50% της δαπάνης της αντικατάστασης υγρομέτρου που θα δοθεί σε δύο δόσεις στους επόμενους λογαριασμούς. Παράλληλα θα έχουν και ελάφρυνση για την υπερβάλλουσα κατανάλωση. Η εταιρεία θα συγκρίνει τις καταναλώσεις σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο και θα κάνει τις μειώσεις αναγνωρίζοντας ότι υπήρξε μεγάλη απώλεια νερού από το δίκτυο. Σε αυτή την περίπτωση η έκπτωση μπορεί να φθάσει και το 80%”.
Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ επισήμανε επίσης πως: “οι διακοπές υδροδότησης διαφόρων περιοχών ήταν αναγκαίες για να ισορροπήσει το δίκτυο. Σήμερα δεν έχουμε τέτοια θέματα. Όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί και πλέον το δίκτυο λειτουργεί κανονικά”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.