, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Τους έπιασαν για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στη δυτική Θεσσαλονίκη

φώτο αρχείου

Η μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών προς το εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 26, 26, 29 και 45 ετών, δύο εκ των οποίων ως συνδιευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση και οι έτεροι δύο, ως μέλη της.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση,  για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Παράνομης μεταφοράς μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας – Διευκόλυνσης παράνομης εισόδου στη χώρα».
Επίσης, σε παράλληλη επιχείρηση σε περιοχή του Νομού Έβρου, εντοπίσθηκαν 27 παράτυποι μετανάστες, η παράνομη είσοδος των οποίων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οργανώθηκε από τους δύο συνδιευθύνοντες και πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή δύο έτερων μελών της οργάνωσης, που αναζητούνται.
Σε έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και σε κατάστημα – μίνι μάρκετ, που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, ως σημείο μεταφοράς και πληρωμής των μελών της, το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.750 ευρώ, εννέα κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.