, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Πώς μια αρχιτέκτονας διπλασίασε την αξία του σπιτιού της (ΦΩΤΟ)

Θεωρείτε πως η γενική ανακαίνιση του σπιτιού σας είναι μια δύσκολη, χρονοβόρα και ιδιαίτερα ακριβή υπόθεση, που απαιτεί αρκετή υπομονή;
Εν μέρει αυτό μπορεί πράγματι να ισχύει, καθώς όταν πάρετε την απόφαση για αυτή τη μεγάλη αλλαγή, θα πρέπει να μπείτε στη διαδικασία να αναζητήσετε, όχι μόνο τα υλικά αλλά και τους κατάλληλους τεχνίτες, που θα μπορέσουν να βγάλουν εις πέρας αυτό το έργο, πραγματοποιώντας αυτό που εσείς έχετε φανταστεί.
Εκτός κι αν είστε η Τζο Κόουεν. Η γυναίκα αυτή ζει στο Φούλαμ με την οικογένεια της και είναι αρχιτέκτονας. Το σπίτι της εκεί είχε επιρροές από τη βικτοριανή εποχή και το αγόρασε έναντι 1.1 εκατομμυρίων δολαρίων, το 2013.
Ωστόσο, σήμερα το «παλάτι» της κοστίζει πολύ περισσότερο στην αγορά. Οπως λέει η ίδια, η αξία του αγγίζει πια τα 2.6 εκατομμύρια δολάρια, καθώς τα τετραγωνικά του έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, όταν αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη αλλαγή και να σκάψει ένα υπόγειο 84 περίπου τετραγωνικών μέτρων.

 Το «όπλο» της για αυτή την εντυπωσιακή μεταμόρφωση του χώρου ήταν η ατζέντα με τις επαφές της, που είναι πραγματικά αξιοζήλευτη, αφού μέσα της υπάρχουν επαφές ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με την ανακαίνιση χώρων και εκείνη γνωρίζει καλά ποιους θα μπορούσε να επιλέξει για να πετύχει την καλύτερη και συμφέρουσα προσφορά.
  • Ευάερος και φωτεινός υπόγειος χώρος

Το υπόγειο του σπιτιού της Κόουεν αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα ενός χώρου, που αν και βρίσκεται κάτω από τη γη, παραμένει ευάερος και φωτεινός. Το υπόγειο έχει χωριστεί σε παιδότοπο, γραφείο και ένα άνετο καθιστικό. Το μυστικό της Κόουεν κρύβεται στον τρόπο με τον οποίο διαχώρισε τα δωμάτια αυτά: αντί για κλασικούς τοίχους, προτίμησε τζαμαρίες με ξύλινο πλαίσιο, σαν να πρόκειται για κορνίζες.
 

 
 

 

homesandproperty.co.uk
homesandproperty.co.uk
  • Το ισόγειο του σπιτιού – Κουζίνα

Στο ισόγειο η Κόουεν σχεδίασε μια νέα κουζίνα, η οποία είναι πιο «φιλική» προς τα μικρά παιδιά, ενώ προσέθεσε «μαλακότερη» επίπλωση και ένα πιο παραδοσιακό βικτοριανό χώρο υποδοχής, παίζοντας με το παλιό και το νέο στοιχείο. Η κουζίνα της είναι κομψή και μοντέρνα, αλλά και φιλόξενη. Για να αυξήσει ακόμα περισσότερο το χώρο, κράτησε μόνο τα ντουλάπια που βρίσκονταν χαμηλά και όχι αυτά που ήταν τοποθετημένα ψηλά στον τοίχο.

squarespace.com
squarespace.com
  • Επένδυσε στο ξύλινο πάτωμα και εκμεταλλεύτηκε κάθε γωνιά του σπιτιού

Η Κόουεν διάλεξε μια ακριβή ποιότητα ξύλου για το πάτωμα της κουζίνας, κάτι που θα έδινε ζεστασιά στο περιβάλλον αυτό. Τα υλικά ήρθαν από εργοστάσιο ξυλείας στη Λιθουανία.
Επίσης, η αρχιτέκτονας συμβουλεύει πως όπου πιστεύετε, ότι υπάρχει αρκετός αποθηκευτικός χώρος, εκεί μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμα περισσότερο. Χρησιμοποιείστε το χώρο κάτω από τις σκάλες, «χτίστε» ντουλάπια και προτιμήστε συρόμενες πόρτες σε όλα τα δωμάτια.
 

bovary.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.