, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Σάλος στην Ιταλία -Υπάλληλοι σούπερ μάρκετ έκλεισαν μέσα σε κλουβί δύο γυναίκες Ρομά

epa04968680 Trash cans are full as garbage collectors continue to strike in Paris, France, 08 October 2015. Parisian garbage collectors have been striking for four days. EPA/ETIENNE LAURENT

Σάλο προκάλεσε στην πόλη Φολόνικα της κεντρικής Ιταλίας η ρατσιστική πράξη δύο υπαλλήλων σούπερ μάρκετ σε βάρος δύο γυναικών Ρομά. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο υπάλληλοι έκλεισαν μέσα σε κλουβί όπου τοποθετούνται οι κάδοι των απορριμμάτων δύο γυναίκες Ρομά, οι οποίες λίγη ώρα νωρίτερα είχαν προσπαθήσει να βρουν φαγητό μέσα στα σκουπίδια. Οι υπεύθυνοι της ασύλληπτης αυτής πράξης άρχισαν να τραβούν με το κινητό τους τις δυο γυναίκες που κατατρομαγμένες φώναζαν και ζητούσαν βοήθεια.
Το γεγονός προκάλεσε σειρά αντιδράσεων και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς η Λέγκα του Βορρά προσφέρθηκε να καλύψει τα δικαστικά έξοδα των δύο υπαλλήλων, οι οποίοι κατηγορούνται για στέρηση ατομικής ελευθερίας και αναμένεται να παραπεμφθούν σε δίκη. Το σούπερ μάρκετ στο οποίο εργάζονται αποφάσισε να τους θέσει σε διαθεσιμότητα, ενώ το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απρόσκοπτα την δουλειά της.
Στο μεταξύ, το βίντεο, το οποίο είχε αναρτηθεί από τους υπαίτιους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «κατέβηκε» άμεσα. Πολλοί σχολιαστές υπογράμμισαν ότι γεγονότα σαν και αυτά πρέπει να προβληματίσουν σοβαρότατα τους Ιταλούς, ώστε να καταφέρουν να αυξήσουν τα αντιρατσιστικά τους αντισώματα.imerisia.gr

#Tags: Ιταλία

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.