, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Τεσσερα μιούζικαλ, πριν από το «La La Land», που κέρδισαν Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Ανεξάρτητα με το αν τελικά το La La Land καταφέρει να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, φέτος κατάφερε να αφήσει το δικό του στίγμα στον κινηματογράφο και να είναι μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, επιτυχίες της χρονιάς. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε που η ταινία είναι υποψήφια για 14 βραβεία στην 89η τελετή των βραβείων Όσκαρ.
Με αφορμή την υποψηφιότητα του La La Land για Καλύτερη Ταινία θυμηθήκαμε μερικά από τα μιούζικαλ που κέρδισαν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

The Broadway Melody (1929)
Ήταν ένα από τα πρώτα μιούζικαλ της μεγάλης οθόνης και η δεύτερη ταινία με ήχο που κέρδισε το όσκαρ καλύτερης ταινίας. Επιπλέον παραμένει η μία από τις τρεις ταινίες που κέρδισε στα όσκαρ, εκείνο της καλύτερης ταινίας, αλλά κανένα άλλο βραβείο.
john springer collection the broadway melody
john kobal foundation the broadway melody
john springer collection the broadway melody
The Great Ziegfeld (1936)
Αν και οι κριτικοί χαρακτήρισαν την ταινία λίγο εξουθενωτική, λόγω της διάρκειάς της, και λίγο δυσνόητη, κατάφερε να κερδίσει τρία Όσκαρ στην 9η Τελετή Απονομής.
john springer collection the great ziegfeld
john springer collection the great ziegfeld
An American in Paris (1951)
Σκεφτείτε να υπήρχε σήμερα μία ταινία που τα 17 λεπτά της θα ήταν μόνο τραγούδι και χορός. Το An American in Paris το κατάφερε με την διάσημη σκηνή μπαλέτου και κέρδισε στην 24η Τελετή Όσκαρ.
john springer collection an american in paris
an american in paris john springer
West Side Story (1961)
Το συγκεκριμένο μιούζικαλ δεν κέρδισε απλά το βραβείο καλύτερης ταινίας αλλά τα 10 από τα 11 Όσκαρ για τα οποία προτάθηκε, γράφοντας ιστορία.
west side story vintage
west side story vintage
west side story vintage
huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.