, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Εργασίες στην Εγνατία οδό-Που θα σημειωθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού στη διαδρομή Δερβένι – Σέρρες – Προμαχώνας θα πραγματοποιηθούν αύριο (28-2-2017) λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν κατά τις ώρες από 15:00 έως 17:00 και θα ισχύσει διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού από τον Κόμβο Στρυμονικού (48ο χιλιόμετρο) έως τον Κόμβο Ριζιανών (32,8ο χιλιόμετρο).
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως ακολούθως:

  • Τα οχήματα κάτω των 3,5 τόνων, με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον Κόμβο Στρυμονικού προς την Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Σερρών και στη συνέχεια μέσω των Δημοτικών Διαμερισμάτων Καλόκαστρου – Ευαγγελίστριας – Λαχανά, θα εισέρχονται στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού μέσω του Κόμβου Λαχανά.
  • Τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Λευκώνα – Σιδηροκάστρου, στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Σερρών Θεσσαλονίκης και μέσω των Εθνικών Οδών Δράμας – Σερρών και Μεσοράχης – Αμφίπολης, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Σημειώνεται ότι στον παραπάνω κάθετο οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού στην περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί παρακαλούνται:

  • να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου,
  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
  • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
  • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.