, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Η Πόρσε μπορεί να έτρεχε και με 300 χιλιόμετρα»

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο protothema.gr για το σκηνικό χάους που αντίκρισε στο πάρκινγκ που σημειώθηκε το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα αλλά και για την τρελή πορεία της Πόρσε, η οποία σύμφωνα με το ίδιο έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
«Ταξίδευα, ήμουν περίπου ένα χιλιόμετρο πριν, με είχε προσπεράσει η Πόρσε με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα. Εγώ πήγαινα γύρω στα 140 χιλιόμετρα και το μόνο που αντιλήφθηκα ήταν αυτή τη βοή του κινητήρα και το τίναγμα που κάνει όταν περνάει ένα αυτοκίνητο από δίπλα σου με πολύ μεγάλη ταχύτητα», λέει χαρακτηριστικά.
Ο Γιώργος Θεοχαρόπουλος σύμφωνα με την εκτίμηση που έκανε με βάση τα χιλιόμετρα που ταξίδευε, υπολογίζει πως η Πόρσε είχε πιάσει σίγουρα τα 200 χιλιόμετρα. «Πρέπει να πήγαινε με 240-250-260 μπορεί και 300 χιλιόμετρα. Ήταν υπερβολική η ταχύτητα. Ήταν πάρα πολλά τα χιλιόμετρα που πήγαινε».
Αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως η Πόρσε κατά την διάρκεια του ταξιδιού στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας έκανε προσπεράσεις από δεξιά, ο αυτόπτης μάρτυρας ξεκαθαρίζει πως «Εμένα με προσπέρασε από αριστερά. Από ό,τι έβλεπα από αριστερά ήταν η πορεία του. Δεν μπήκε στο λίγο που το έβλεπα στα δεξιά».
Ο ίδιος ήταν από τους πρώτους που αντίκρισαν το σκηνικό χάους που επικράτησε μετά την σφοδρή σύγκρουση, με τα αυτοκίνητα να έχουν γίνει άμορφες μάζες και την πύρινη λαίλαπα να καίει ό,τι έχει απομείνει, στο τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσα τους και ένα παιδί μόλις τριών ετών.
Ο Γιώργος Θεοχαρόπουλος περιγράφει τις εικόνες από το τροχαίο δυστύχημα και αποκαλύπτει πως ποτέ του δεν έχει αντικρίσει κάτι παρόμοιο: «Όταν πλησίασα από μακριά είδα τους καπνούς στο πάρκινγκ. Έκοψα ταχύτητα, αυτό που αντίκρισα δεν το έχω ξαναδεί. Ένα κομμένο αυτοκίνητο, μόνο την μούρη από το αυτό το civic. Το μόνο που φαινόταν από το δρόμο ήταν το μισό αυτοκίνητο. Και πριν ακριβώς από το πάρκινγκ υπήρχαν αντικείμενα, κομμένα λάστιχα, πλαστικό από προφυλακτήρα ή από ποδιά αυτοκινήτου».
Ο αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως όταν τον προσπέρασε η Πόρσε δεν αντιλήφθηκε να είχε κάποιο πρόβλημα το αυτοκίνητο, ούτε με τα λάστιχα, ούτε με τον κινητήρα. Το μόνο που επισημαίνει και είναι βέβαιος είναι πως η Πόρσε πριν καρφωθεί πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο και σκορπίσει τον θάνατο, όσο κινούνταν στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.