, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Λέσβος: Πρόσφυγας σκαρφάλωσε στον κάβο του πλοίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεαρός πρόσφυγας σκαρφάλωσε το βράδυ της Κυριακής στον κάβο του πλοίου “Αριάδνη”, που ήταν δεμένο στο λιμάνι της Λέσβου, προσπαθώντας να εισέλθει στο πλοίο και να φύγει από το νησί.
Ο νεαρός από την Αίγυπτο βρισκόταν πάνω στο σκοινί περίπου μία ώρα, με κίνδυνο να να χάσει την ισορροπία του, ή να εξαντληθούν οι δυνάμεις του και να βρεθεί στο κενό, σύμφωνα με το lesvosnews.gr.
Αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το πλήρωμα του πλοίου με συντονισμένες προσπάθειες, του έριξαν ανεμόσκαλα και τον τράβηξαν εντός του πλοίου, ενώ στο σημείο βρίσκονταν και άνδρες του Λιμενικού Σώματος, που συντόνιζαν από τη στεριά, την επιχείρηση διάσωσης του νεαρού πρόσφυγα.
«Κυριολεκτικά κάθε μέρα έχουμε πέντε με 10 περιστατικά μεταναστών που προσπαθούν να μπουν στα πλοία με κάθε τρόπο που μπορεί κανείς να φαντασθεί. Κυρίως μπαίνοντας σε φορτηγά αλλά και με τολμηρές ενέργειες» αναφέρουν πηγές του Λιμενικού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.