, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ελλάδας, Τουρκίας

Στα ύψη βρίσκεται η κόντρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, με τη γειτονική χώρα να ανεβάζει τους τόνους, όσο πλησιάζει το δημοψήφισμα του Ερντογάν, τόσο σε στρατιωτικό επίπεδο, όσο και σε πολιτικό. Όλο το Σαββατοκύριακο υπήρξε ανταλλαγή σκληρών δηλώσεων μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου να χαρακτηρίζει τον Πάνο Καμμένο «κακομαθημένο παιδί» και να απειλεί: «Οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο στρατός μας».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσλογλου «σήκωσε το γάντι» τόσο για τον βαρύ υπαινιγμό που άφησε για τον ίδιο ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς ότι δεν κατανοεί, γι’ αυτό κάνει προσωπικές επιθέσεις όσο και για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι «αν θέλουν οι Τούρκοι ας βάλουν πόδι στα Ίμια να δούμε μετά πώς θα φύγουν».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνας το «κακομαθημένο παιδί» της ελληνικής κυβέρνησης, και κάλεσε την Αθήνα να τον θέσει υπό έλεγχο ώστε να μην εμποδίζει την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Μιλώντας στην Αττάλεια, ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως ο κ. Καμμένος είναι άνθρωπος με συμπλέγματα και ότι δεν προτίθεται να τον λάβει υπόψη του, κατηγορώντας μάλιστα τον Έλληνα υπουργό ότι με τη συμπεριφορά του προσπαθεί να βλάψει τον ελληνοτουρκικό διάλογο.
Αντιδράσεις από την ελληνική αντιπολίτευση
Σχόλιο μέσω του λογαριασμού του στο Twitter έκανε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου σε σχέση με την Τουρκία.
«Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ας μιλάει μόνο το υπουργείο Εξωτερικών» ζήτησε ο κύριος Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε πως «καθήκον» του υπουργού Άμυνας είναι «η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα».
Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για εθνική εκμετάλλευση, ανέφερε, από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
«Ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα, επειδή πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος» σημειώνει σε ανακοίνωσή του αρμόδιος τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.