, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σχολείο για γονείς στη Θεσσαλονίκη

Την υλοποίηση των προγραμμάτων «Σχολές Γονέων» και «Ομάδες Συμβουλευτικής Στήριξης» σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017, κατά την 4η τακτική συνεδρίαση.
Στους βασικούς στόχους του προγράμματος «Σχολές Γονέων», συμπεριλαμβάνεται η ενημέρωση των νέων γονέων σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές της συμβουλευτικής καθώς και η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου και η βελτίωση της ποιότητας της οικογενειακής ζωής, μέσω της ενεργούς συμμετοχής στην ομάδα. Το πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί  σε δύο κύκλους, θα ξεκινήσει με τη λειτουργία του εαρινού εξαμήνου, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Μάιο.
Οι σχολές γονέων απευθύνονται σε κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης, με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, έως 12 ετών, και περιλαμβάνουν 10 δίωρες ομαδικές συναντήσεις, με συντονισμό ειδικής ψυχολόγου. Οι συναντήσεις θα διεξάγονται στο χώρο του Ειδικού Ψυχαγωγικού Κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Γρ. Ξενόπουλου 8) κάθε Τετάρτη από τις 17.00 έως τις 19.00, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Παράλληλα, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες, θα λειτουργήσουν δυο ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης κατοίκων για το πρώτο εξάμηνο του 2017:

  • «Ανεργία, κοιτώντας με αισιοδοξία το μέλλον».

Στο πλαίσιο του προγράμματος που απευθύνεται σε άνεργους κατοίκους του Δήμου, θα συζητούνται θέματα όπως «αυτοεκτίμηση και ανεργία», «τα συναισθήματα που προκαλεί η ανεργία και πως τα διαχειριζόμαστε» και  «διαχείριση του ελεύθερου χρόνου», με στόχο την ενημέρωση, την κοινωνικοποίηση, την ανταλλαγή απόψεων και την αυτοβοήθεια των μελών. Οι οκτώ δίωρες συναντήσεις, που θα ξεκινήσουν την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Συμβουλίου της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Κλεάνθους 72, Άνω Τούμπα), κάθε Τρίτη από τις 12.30 έως τις 14.30

  • Ομάδα συμβουλευτικής γονέων: «Εφηβεία είναι θα περάσει».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς εφήβων, κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης, και θα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν στην εφηβεία, στις σχέσεις με τους γονείς και τους συνομηλίκους τους, την αυτοεκτίμηση, τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και τον εκφοβισμό. Οι οκτώ δίωρες συναντήσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Συμβουλίου της 2ης Δημοτικής Κοινότητας (Μοναστηρίου 93, 2ος όροφος,  περιοχή Σιδηροδρομικού Σταθμού), κάθε Πέμπτη από τις 17. 00 έως τις 19.00 .
Οι συναντήσεις και για τις δύο ομάδες θα συντονίζονται από  ειδική ψυχολόγο ενώ η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση.
«Η ανάπτυξη δράσεων σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες στα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα, στις επιμέρους συναντήσεις των ομάδων, έχουν ως στόχο τη στήριξη και την επίλυση καθημερινών προβλημάτων, που απασχολούν τους δημότες μας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.