, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανακοίνωσαν πως θα κάνουν κατάληψη σε δημαρχείο της Θεσσαλονίκης…

Η Διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, έλαβε έγγραφο από το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων δήμου Θερμαϊκού με τίτλο, ΚΑΤΑΛΗΨΗ  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017.
Από την πλευρά του ο δήμος απαντά πως: 
Το σύνολο των αιτημάτων που αναφέρονται στο έγγραφο είτε έχουν επιλυθεί, είτε έχουν δρομολογηθεί  και βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης τους.
Συγκεκριμένα:

  1. Για το διαγωνισμό μέσων ατομικής προστασίας, ο δήμαρχος Θερμαϊκού αποφάσισε τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού στις 18-07-2016. Κατά την εξέλιξη της διαδικασίας κατατέθηκαν ενστάσεις, από δύο εταιρίες. Η οικονομική επιτροπή στις 26-07-2016 εξέτασε την υπόθεση και ανέβαλε τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για την «Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας εργαζομένων και ενέκρινε την μετάθεση του διαγωνισμού μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων από την αρμόδια Υπηρεσία.
  2. Για τη την προμήθεια γάλακτος κλπ., με την υπ’ αριθ. 90/2017 το Δ.Σ. του δήμου μας, ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
  3. Για τις ιατρικές εξετάσεις του προσωπικού, μετά από έγγραφο του ιατρού εργασίας ο δήμαρχος Θερμαϊκού απέστειλε στις 22-09-2016, έγγραφο προς το Κ.Υ. Ν. Μηχανιώνας και εξασφάλισε τη διενέργεια των εξετάσεων των εργαζομένων, από αυτό (έγγραφο του Διευθυντή του Κ.Υ., από 03-10-2016). Ενημερώθηκε η Διεύθυνση Καθαριότητας και προγραμματίστηκαν οι εξετάσεις για 54 εργαζόμενους.
  4. Για την επισκευή οχημάτων, σύμφωνα με έγγραφο του γραφείου κίνησης (28/02/2017), ενημέρωσε ότι μέσα στο 2016, επισκευάστηκαν και συντηρήθηκαν 27 οχήματα και μηχανήματα του δήμου μας.
  5. Βρίσκεται στο τελικό στάδιο η μελέτη, από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, για την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων.
  6. Στο δημαρχείο της Ν. Μηχανιώνας, μετά από αίτημα της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, έγινε αποκατάσταση υαλοπινάκων, κατά τον περασμένο Σεπτέμβριο.
  7. Στη σοφίτα του δημαρχείου έχουν κατ’ επανάληψη γίνει παρεμβάσεις, οι οποίες συνεχίζονται.
  8. Στη Δευκαλίωνος, το υφιστάμενο σύστημα κλιματισμού κάποιες ημέρες του καλοκαιριού, δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών κι εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις.
  9. Για τις μετακινήσεις του προσωπικού, ο δήμος είναι ένας δυναμικός και ζωντανός οργανισμός και η ανταπόκριση στις αυξανόμενες και μεταβαλλόμενες απαιτήσεις του, απαιτούν ευελιξία. Η άποψη της ιεραρχίας είναι σημαντική αλλά γνωμοδοτικής φύσης. Άλλωστε όλοι οι προϊστάμενοι ζητούν πάντα την ενίσχυση των μονάδων τους και ποτέ δε συναινούν στην μετακίνηση υπαλλήλων τους. Η διοίκηση όμως, που έχει συνολική εικόνα αλλά και την ευθύνη καλής λειτουργίας, πράττει σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας.
  10. Όσο για την υποστελέχωση, είναι γνωστή η νομοθετική απαγόρευση για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων. Όμως ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι οι υπηρεσίες μας έχουν ενισχυθεί με 114 υπαλλήλους (οκτάμηνα) και ο δήμος μας στήριξε άμεσα την παράταση των συμβάσεων, των συμβασιούχων υπαλλήλων της καθαριότητας.
  11. Για τα καύσιμα, ο δήμος μας αντιμετώπισε με επιτυχία, ανώτερη βία που προέκυψε στον προμηθευτή μας, καθώς και δύο θεομηνίες που προέκυψαν σε διάστημα τεσσάρων μηνών, επιβάλλοντας τη συνεχή λειτουργία του στόλου των οχημάτων και μηχανημάτων. Ήδη παρατάθηκε για τρεις μήνες η υφιστάμενη σύμβαση προμήθειας καυσίμων και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, γίνεται η διακήρυξη για το νέο διαγωνισμό.

Τέλος, για τα είδη καθαριότητας υπάρχει σύμβαση, η οποία εκτελείται κανονικά

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.