, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι τριαντάρηδες που δημιούργησαν το ελληνικό… foursquare μιλούν στην KARFITSA

του Βαγγέλη Στολάκη
Ούτε έναν, ούτε δυο αλλά 13.500  προορισμούς διαθέτει η Ελλάδα αν συνυπολογίσει σε αυτούς πόλεις, κωμοπόλεις, μικρά χωριουδάκια και νησιά. Την καταγραφή και την καταμέτρηση των τουριστικών προορισμών της χώρας μας την έκανε μια εξαμελής ομάδα τριανταπεντάρηδων οι οποίοι μας δίνουν τη δυνατότητα όχι μόνο να εντοπίσουμε στο χάρτη το κάθε επισκέψιμο σημείο της Ελλάδας αλλά να μάθουμε πληροφορίες γι’ αυτό!
halkidiki-beaches
Όλο το παραπάνω υλικό, δηλαδή τους 13.500 προορισμούς συν τις 2653 παραλίες οι έξι νέοι επιχειρηματίες το έχουν συγκεντρώσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Yallou.
Η ομάδα του Yallou αποτελείται από έξι άτομα ηλικίας 30-35 ετών. Ο λόγος για τους: Εβίτα Πέτρου, Κωνσταντίνα Γερακάκη, Αδαμάντιο Πετρίτση, Ελένη Τάκου, Κωνσταντίνο Χατούπη και Αντώνη Λεγάκη, οι οποίοι από το 2014 μέχρι σήμερα δεν σταματούν να καταγράφουν και να γράφουν για την Ελλάδα και τις ομορφιές της.
Μέσα από την πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να βρουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για έναν τόπο. Μπορούν να ενημερωθούν για τις εκκλησίες που υπάρχουν, τις όμορφες παραλίες, τα ξενοδοχεία και τις παροχές που αυτά προσφέρουν, τις ταβέρνες όπου μπορούν να γευματίσουν. Και όλα με ένα κλικ!
yalloumain
Μιλώντας στην KARFITSA ο Κωνσταντίνος Χατούπης αναφέρει: «Πρόκειται για μια μοναδική διαδραστική ηλεκτρονική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες εντός και εκτός συνόρων να μάθουν πόντο πόντο κυριολεκτικά την χώρα μας. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως το ελληνικό… foursquare, αφού στηρίζεται στις εμπειρίες των χρηστών της, οι οποίες μετά από σχετικό φιλτράρισμα του υλικού προς δημοσίευση, δημοσιεύεται και αποτελεί στοιχείο των πληροφοριών ενός τόπου».
Στο Yallou μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες για στεριά, θάλασσα, αξιοθέατα, νησιά, διασκέδαση, γαστρονομία, δραστηριότητες, shopping και τοπικούς παραγωγούς με τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία. «Η ιδέα προέκυψε από μια προσωπική επιθυμία να υπάρξουν όλες οι πληροφορίες για μέρη της Ελλάδας κάπου συγκεντρωμένες και όχι σκόρπιες» αναφέρει ο κ. Χατούπης, συνεμπνευστής του Yallou.
Πως λειτουργεί;
Η λειτουργία της πλατφόρμας αλλά και των αντίστοιχων  είναι απλή. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει στο χάρτη τον τόπο που αναζητά και να βρει πληροφορίες για αυτόν. «Ο χρήστης μπορεί επίσης να ανεβάσει μόνος του τις πληροφορίες για το χωριό, το μέρος του, τις αγαπημένες του συνήθειες» λέει στην KARFITSA ο κ. Χατούπης και εξηγεί ότι το… φιλτράρισμα των πληροφοριών το κάνει η ομάδα του Yallou συλλέγοντας πληροφοριακό υλικό από φορείς της κάθε περιοχής.
Σημειώνεται πως το Yallou διαθέτει εννιά κατηγορίες, μεταξύ αυτών μια που φέρνει σε απευθείας επαφή τους τοπικούς παραγωγούς με τους επισκέπτες μιας περιοχής. «Θέλουμε να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία» σχολιάζει ο κ. Χατούπης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.