, Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ο Θεσσαλονικιός που δημιούργησε τον ηλεκτρονικό χάρτη της… καντίνας!

Του Βαγγέλη Στολάκη
Αλήθεια πόσες φορές σας έχει τύχει μετά από ένα… ξενύχτι να θελήσετε να φάτε κάτι… «βρώμικο»; Συνήθως έξω από τα κέντρα διασκέδασης δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Μια άντε το πολύ δυο καντίνες. Κι αν το μαγαζί που διασκεδάζετε είναι απομονωμένο; Τότε τι κάνετε;
«Μπαίνετε» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.kantines-online.gr και με ένα κλικ ενημερώνεστε για την πιο κοντινή σε εσάς καντίνα.
Εμπνευστής της καινοτομικής αυτής πλατφόρμας δεν είναι άλλος από τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ετών 29. Ο κ. Παπαδόπουλος γεννήθηκε στα Γιαννιτσά, ωστόσο ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Λογιστής στο επάγγελμα δεν είχε καμία σχέση με την πληροφορική ως επιστήμη, ούτε με την ανάπτυξη λογισμικών.
Όπως ο ίδιος εξηγεί  στην KARFITSA ένα βράδυ βρισκόταν με τους φιλους του και έτρωγε σε μια… καντίνα. Τότε σκέφτηκε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια πλατφόρμα ή εφαρμογή που να έχει συγκεντρωμένες όλες τις καντίνες της χώρας. Γνωρίζοντας ελάχιστα για τη δημιουργία και την κατασκευή  ιστοσελίδων– η μόνη γνώση που είχε ήταν οι πληροφορίες που παρέχονταν σε ένα σχετικό άρθρο στο διαδίκτυο- και με την βοήθεια της συζύγου του ο κ. Παπαδόπουλος πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ξεκίνησε να δημιουργεί τον απόλυτο χάρτη της… πείνας. Να καταγράφει δηλαδή στο site του καντίνες, μενού, πληροφορίες και όλα αυτά να τα πλαισιώνει με φωτογραφίες: καντίνες στα μπουζούκια, στην εθνική οδό, στην παραλία, στα βουνά κτλ.
Αμέτρητες σε όλη τη χώρα
Όπως αναφέρει ο 29χρονος Παναγιώτης Παπαδόπουλος στην KARFITSA: «μετά την κατασκευή του site το δυσκολότερο κομμάτι ήταν να συγκεντρώσω το υλικό που θα φιλοξενούνταν σε αυτό. Πήρα το αυτοκίνητο και ξεκίνησα το… ταξίδι. Να βρω καντίνες σε όλη την Ελλάδα, να τις φωτογραφίσω, να δοκιμάσω το φαγητό τους να συνομιλήσω με τους ιδιοκτήτες τους. Στην αρχή το έκανα. Έκτοτε διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο αφού οι καντίνες σε όλη την Ελλάδα είναι αμέτρητες» σχολίαζει χαρακτηριστικά. Δεν το έβαλε ωστόσο κάτω. Μέχρι σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά την δημιουργία του www.kantines-online.gr, μετά την εργασία του, παίρνει το αυτοκίνητο και… ψάχνει. Άλλες φορές η αναζήτηση γίνεται είτε από το διαδίκτυο είτε τηλεφωνικά.
«Σκοπός της σελίδας είναι να οδηγεί εύκολα και γρήγορα τους χρήστες της στις κοντινές καντίνες. Πρόκειται για έναν οδηγό φαγητού. Αυτό θα κάνουμε. Στόχος δικός μου και όσων συνεργάζονται είναι να καταγράψουμε όλες τις καντίνες της Ελλάδας στην ηλεκτρονική αυτή πλατφορμα» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος. Λέει επίσης ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η σχετική εφαρμογή για smartphones και tables σε IOS και ANDROID περιβάλλον προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν μόλις με ένα… άγγιγμα τις καντίνες που είναι δίπλα τους.
Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος έχει συγκεντρώσει στην παλτφόρμα του στοιχεία για πενήντα περίπου καντίνες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.