, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το Dragon προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το φορτηγό διαστημόπλοιο Dragon προσδέθηκε επιτυχώς στο τμήμα Harmony του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, μετά από ανεπιτυχή προσπάθεια την Τετάρτη.
Η κάψουλα της SpaceX, που ήταν φορτωμένη με προμήθειες, εξοπλισμό και υλικό για πειράματα, θα περάσει περίπου τέσσερις εβδομάδες δεμένη στον σταθμό.
Με το σκάφος να έχει συνδεθεί επιτυχώς με τον ISS, το πλήρωμα του σταθμού θα μπορεί να επικεντρωθεί στην επόμενη παράδοση φορτίου, που αναμένεται την Παρασκευή, από το ρωσικό διαστημόπλοιο Progress 66 το οποίο εκτοξεύτηκε την Τετάρτη από το Καζακστάν. Το Progress θα μείνει συνδεδεμένο στον σταθμό μέχρι τον Ιούνιο.

Το Dragon είχε εκτοξευτεί με πύραυλο Falcon 9 από το Κανάβεραλ στη Φλόριντα την Κυριακή. Το κύριο τμήμα του πυραύλου επέστρεψε στη γη και προσγειώθηκε επιτυχώς, ενώ το διαστημόπλοιο συνέχισε την πορεία του, με σκοπό να φτάσει στον σταθμό την Τετάρτη- κάτι που δεν έγινε τελικά, λόγω λάθους πλοήγησης που προκάλεσε αυτόματη ματαίωση της διαδικασίας.
ΠΗΓΗ: naftemporiki

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.