, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ντου» της εφορίας στη Θεσσαλονίκη -«Λουκέτα» σε γνωστά στέκια

φωτο euronikissi-motionteam

Από το απόγευμα της Παρασκευής «χτενίζουν» ειδικά συνεργεία της ΑΑΔΕ τη Θεσσαλονίκη, ελέγχοντας αν εκδίδονται οι προβλεπόμενες αποδείξεις και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το… σπορ της φοροδιαφυγής καλά κρατεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη έφοδος στο κέντρο και στην ανατολική πλευρά της πόλης έγινε με 11 ελεγκτές σε 30 επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης και το αποτέλεσμα μιλάει μόνο του: 16 παραβάτες, τουτέστιν παραβατικότητα 53,3% και 95 παραβάσεις, ως επί το πλείστον μη έκδοση αποδείξεων.
Ο πέλεκυς έπεσε επί τόπου όπως προβλέπεται, πλέον, από το καλοκαίρι κι έτσι σε δύο γνωστά μπαρ στο λιμάνι και ένα καφέ μπήκε 48ωρο «λουκέτο» για μη έκδοση συνολικά 56 φορολογικών στοιχείων. Κι έπεται συνέχεια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ακολουθούν δύο ακόμα πολύ γνωστά στέκια της Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων.
Οι έφοδοι από κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να πυκνώσουν, καθώς έχει παρατηρηθεί μια… χαλάρωση ειδικά στο χώρο της εστίασης. Άλλωστε, το καμπανάκι από την υστέρηση των 88 εκατ. Ευρώ στα έσοδα του ΦΠΑ τον Ιανουάριο, δεν επιτρέπουν τον παραμικρό εφησυχασμό. Αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι πέρα από τα πρόστιμα και τα «λουκέτα», οι παραβάτες λίαν συντόμως θα ελεγχθούν εξονυχιστικά και για τις προηγούμενες χρήσεις, με βάση τη «μαύρη» λίστα στην οποία εγγράφονται όσοι δεν εκδίδουν αποδείξεις και έχουν βεβαρημένο φορολογικό παρελθόν.
Την ίδια ώρα δεν λείπει ο προβληματισμός για τις καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση του πλαισίου σύνδεσης του αφορολογήτου με τη χρήση πλαστικού χρήματος, που εκτιμάται ότι θα συμβάλει στον περιορισμό του φαινομένου της μη έκδοσης αποδείξεων. Αν και μπαίνουμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, δεν έχει εκδοθεί ακόμα η Απόφαση που θα ορίζει ποιες δραστηριότητες οφείλουν να εγκαταστήσουν POS, ενώ ουδείς γνωρίζει ούτε πότε θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ούτε τι θα γίνει με τις συναλλαγές του πρώτου τριμήνου του έτους.
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.