, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι Έλληνες που έκαναν τα social media… παιχνιδάκι μιλούν στην Karfitsa!

του Βαγγέλη Στολάκη
Για χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου τα social media είναι… παιχνιδάκι! Πως θα σας φαινόταν εάν σας λέγαμε ότι τρεις νέοι επιχειρηματίες και μάλιστα Έλληνες δημιούργησαν το δικό τους μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο συνδυάζει το παιχνίδι, τις γνώσεις και το… φλερτ! Ο λόγος για την Γλυκερία Αντωνάκη, τον Σπύρο Τσότσολο και τον Νίκο Σίμο οι οποίοι εδώ και τρεις μήνες έχουν δημιουργήσει το δικό τους μέσο κοινωνικής δικτύωσης που δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία των χρηστών του αλλά τα κάνει γνωστά στους άλλους χρήστες μετά από μια συναρπαστική και παιχνιδιάρικη διαδικασία οκτώ βημάτων. Το όνομα του ελληνικού αυτού μέσου: SLOT app που μέσα σε διάστημα τριών μηνών μετρά περισσότερους των χιλίων χρηστών. Κυκλοφορεί για IOS συσκευές, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και η Android μορφή του.
Με σλόγκαν The ‘See through game’ App, το SLOT app είναι η πρώτη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που συνδυάζει ταυτόχρονα μυστήριο, παιχνίδι, ανταγωνισμό και νέες γνωριμίες! «Περιγράφοντας την εφαρμογή, μπαίνουμε σε έναν κόσμο κλειδωμένων προφίλ, όπου όλα στην αρχή είναι κυριολεκτικά θολά. Όμως μέσα από το παιχνίδι «ανοιγόμαστε» σιγά σιγά ο ένας στον άλλον. Πιο συγκεκριμένα, καλούμε τον άλλο παίκτη (Sloter) να παίξει σε 8 «δοκιμασίες» ερωτήσεις γνώσης και διασκεδαστικά παιχνίδια ταχύτητας και  μνήμης αν θέλει να μας ξεκλειδώσει» αναφέρει στην Karfitsa η Γλυκερία. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι πρωτότυπο» συμπληρώνει η ίδια. «Στην αρχή μας φαινόταν τεράστιο το όλο project. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή απλοποιημένη που να μην δυσκολεύει τους χρήστες και να φιλική προς αυτούς» δηλώνει από την πλευρά του, ο Σπύρος.
Γνωριμία και παιχνίδι
Πως λειτουργεί όμως η καινοτομική εφαρμογή; «Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή που το παιχνίδι γίνεται γνωριμία. Είναι ένα κοινωνικό δίκτυο. Ο χρήστης είναι σε έναν κόσμο κλειδωμένων προφίλ. Οι άλλοι γνωρίζουν μόνο το ψευδώνυμό του και μια θολή φωτογραφία. Παίζοντας τα οκτώ παιχνίδια και κάθε φορά που ο χρήστης κερδίζει μαθαίνει κάτι για τον άλλο παίκτη. Αυτή είναι η διαδικασία. Είμαστε μια flirting και όχι dating εφαρμογή. Γνωρίζεις τον άλλον πριν ξεκινήσεις να μιλάς μαζί του» υποστηρίζει η Γλυκερία. Και συμπληρώνει: «σε άλλες εφαρμογές κανείς βλέπει εικόνες βιτρίνες ενώ σε εμάς πρώτα μαθαίνεις τον άλλον και μετά τον βλέπεις».
«Η αποδοχή της εφαρμογής από πολλούς χρήστες μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και να δημιουργήσουμε application και για Android συσκευές» αναφέρει ο Νίκος από την πλευρά του. Και υπογραμμίζει ότι τόσο τα παιχνίδια μνήμης, ταχύτητας, προσοχής αλλά και οι ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι χρήστες του SLOT app έχουν σχεδιαστεί από τους ίδιους. Το SLOT app είναι μια start up εταιρία από την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει δυσκολίες όπως όλες οι νέες επιχειρήσεις. «Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Το εγχείρημά μας το έχουμε χρηματοδοτήσει αποκλειστικά από ιδίους πόρους. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία. Διάθεση και πάθος υπάρχουν αλλά οικονομικοί πόροι δεν υπάρχουν» λέει ο Σπύρος.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.