, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διανομή τροφίμων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου, 720 δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ θα παραλάβουν είδη διατροφής που έχουν ήδη ετοιμαστεί από τα πολυμελή συνεργεία

Στη διανομή του πρώτου πακέτου τροφίμων και αγαθών σε απόρους-ωφελούμενους των κοινωνικών δομών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ο πρώτος δήμος που ξεκινά τις διανομές για το 2017 στον δυτικό τομέα του νομού Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) μέσω του Υπουργείου Εργασίας και έχει ως συντονιστή-εταίρο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Τα είδη που θα διανεμηθούν είναι χοιρινό και βόειο κρέας, φασόλια, φακές, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, κοτόπουλα, τοματοπολτός, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, γάλα μακράς διαρκείας, corn flakes, μέλι, μαρμελάδα, ζάχαρη, κομπόστα, ελιές, μήλα και πορτοκάλια. Τα προϊόντα θα διανεμηθούν σε ποσότητες, ανάλογα με το πόσα μέλη έχει κάθε οικογένεια, λαμβάνοντας το κάθε μέλος έτοιμη συσκευασία τροφίμων βάρους 24,8 κιλών, με τα πολυμελή συνεργεία του δήμου να έχουν φροντίσει όλες τις προηγούμενες ημέρες για την ετοιμασία τους ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση και ταλαιπωρία.
Όλοι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ, που ανέρχονται σε 4.800 άτομα, ειδοποιούνται μέσω sms το οποίο έχουν λάβει ήδη τα 720 άτομα στα οποία θα δοθούν τα προϊόντα αύριο. Το σύνολο των δικαιούχων θα εξυπηρετηθεί τις επόμενες εβδομάδες με την ίδια διαδικασία, με μία διανομή κάθε εβδομάδα.
Η πρώτη διανομή θα γίνει αύριο, Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, από τις 8π.μ. έως τις 2μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και το ΑΜΚΑ τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.