, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στην ΕΡΤ! «Πότε θα κάνουμε σεξ»;

φωτο eurokinissi.gr

Έγγραφη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από άλλον εργαζόμενο υπέβαλε υπάλληλος της ΕΡΤ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΡΤ, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο Ίντερνετ, «αμέσως  κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας εκλήθησαν για κατάθεση όλοι οι εμπλεκόμενοι, ενώ στην καταγγέλλουσα υπάλληλο προτάθηκε, αν το επιθυμούσε, να  αλλάξει χώρο εργασίας μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση της υπόθεσης» .
Όπως σημειώνεται, το αποτέλεσμα της εξέτασης θα καθορίσει και την περαιτέρω διαδικασία, «προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως όλα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και από το καταστατικό πλαίσιο της ΕΡΤ».
Στην ανακοίνωση συμπληρώνεται πως «είναι συνεπώς εύλογο, ότι ισχυρισμοί περί δήθεν συγκάλυψης του εν λόγω περιστατικού από τη διοίκηση της ΕΡΤ, όχι μόνο αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, αλλά στοχεύουν ευθέως για μία ακόμα φορά στην κατασυκοφάντηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», η υπάλληλος, «κυρία Μ.» στην καταγγελία της φέρεται να υποστηρίζει πως «Πριν από δύο εβδομάδες περίπου ο άμεσος προϊστάμενός μου και νυν προϊστάμενος του ρεπορτάζ[…] κος…Π., μέσα στα πλαίσια της φερόμενης ως συνεργασίας μας με κάλεσε στο γραφείο του, όπου, αφού αυτός έκλεισε την πόρτα, με ρώτησε εν ψυχρώ αν κάνω σεξ με τον άνδρα μου. Ευρισκόμενη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, δεν του απάντησα, και προσπάθησα να αποφύγω τη συνέχιση της συνομιλίας, ζητώντας να περιοριστεί αυστηρά αυτή, στα θέματα της ημερήσιας ατζέντας μας…αυτός με αγνόησε και συνέχισε: “Άσ’τα αυτά, έλα εδώ τώρα από πίσω μου, να μου κάνεις μασάζ, γιατί είμαι πιασμένος”…Εγώ κινήθηκα προς την πόρτα, εκείνος με μια κίνηση πετάχτηκε εμπρός μου και κλείνοντας το δρόμο, και είπε: “Μπορείς να σταματήσεις λίγο να μιλάς; Να ξέρεις ότι ήσουν πάντα το σεξουαλικό μου απωθημένο, να ξέρεις ποτέ δεν ήθελα καμία εδώ μέσα, δεν ασχολούμουν ποτέ με τέτοιες…Πότε θα κάνουμε σεξ;”…κάθε φορά που περνούσε από δίπλα μου, στο γραφείο μου, έσκυβε και μου ψιθύριζε να του κάνω μασάζ».

#Tags: ΕΡΤ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.