, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

ΝΔ: «Έρχεται θύελλα στην αγορά εργασίας, που καταρρέει»

 
Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Νέας Δημοκρατίας  κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης  κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Τα οικονομικά και κοινωνικά στοιχεία, το ένα μετά το άλλο,  σπάνε κάθε αρνητικό ρεκόρ. Προμηνύουν ότι έρχεται θύελλα στην αγορά εργασίας που ήδη καταρρέει.
Ενδεικτικά, η καταγεγραμμένη ανεργία στον ΟΑΕΔ, για τους δύο πρώτους μήνες του 2017, βρίσκεται στο χειρότερο σημείο όλων των εποχών.
Πιο συγκεκριμένα:
Ι) Τον Ιανουάριο είχαμε την υψηλότερη αρνητική επίδοση με 1.089.989 ανέργους ενώ τον Φεβρουάριο εκτινάχθηκε ακόμη υψηλότερα με 1.095.866 ανέργους.
ΙΙ) Η ΕΡΓΑΝΗ του τελευταίου πενταμήνου (Οκτώβριος 2016-Φεβρουάριος 2017) κατέγραψε τη χειρότερη επίδοση από την κρίση και μετά, με 114.224 χαμένες θέσεις εργασίας.
Επιπλέον, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης είναι – για πρώτη φορά – απόλυτα κυρίαρχες στην αγορά εργασίας.
Η ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης, οι αντιφάσεις και οι ιδεοληψίες της, η διάχυτη αβεβαιότητα, επιδρούν αρνητικά σε όλους τους κρίσιμους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς.
Οι Έλληνες έχασαν το κουράγιο τους, καθώς δεν βλέπουν με αυτήν την Κυβέρνηση να υπάρχει μπροστά τους ούτε προοπτική, ούτε ελπίδα. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.