, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συλλήψεις για κλοπές, απάτες και ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων, διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, σε διάφορες περιοχές του Νομού.
Αναλυτικότερα, το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης διενήργησαν ελέγχους, κατά τους οποίους συνελήφθησαν :

  • 12 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.

Μεταξύ αυτών :
– 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, μεσημβρινές ώρες χθες (20-03-2017), διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (679) γραμμαρίων.
– δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 21 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες (20-03-2017), διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μικροδέμα κοκαΐνης (12,2) γραμμαρίων, άγνωστη ουσία πρόσμιξης βάρους (70,2) γραμμαρίων, ένα πιστόλι που περιείχε γεμιστήρα με οκτώ σφαίρες, (13) σφαίρες, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, (3) κινητά τηλέφωνα και (1) πρέσα μηχανική.

  • 5 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 49χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες (20-03-2017), σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν (19) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης (79) μηνών, για παράβαση υποχρέωσης για διατροφή κατά συρροή.
  • 10 άτομα για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών και παραβίαση περιοριστικών όρων διαμονής
  • 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, βραδινές ώρες χθες (20-03-2017), στην περιοχή της Νεάπολης, 17χρονο αλλοδαπό διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (186) πακέτα τσιγάρα και (6) συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
  • 5 άτομα για απόπειρες κλοπών και κλοπή.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 5 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.