, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

H ανερχόμενη εταιρία «ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΝΝΑ» των αδελφών Κεραμαρη

Η αρχή έγινε το 1887 – πριν από τρείς γενιές – στους «Μύλους Κεραµάρη» στο µικρό χωριό Σινκόλι γνωστό σήµερα ως Παρόχθιο Βοϊου Κοζάνης, από τον προ-πάππου µας Δηµήτρη Κεραµάρη, µας λέει ο σηµερινός εκ των δύο αδελφών της γνωστής εταιρίας «Αλεύρι Αφοι Κεραµάρη ΜΑΝΝΑ» κ. Σάκης Κεραµάρης. Από τότε, µέχρι σήµερα, η αγάπη µας για τα προϊόντα της «µάνας γης» αλλά και το µεράκι µας, που συνεχίζονται από γενιά σε γενιά, δηµιουργήσαµε µια µεγάλη σειρά προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες και τις χρήσεις αλεύρων για τη µαγειρική και την ζαχαροπλαστική, µε πρώτη ύλη άλευρα και παράγωγα υψηλής και πάντα σταθερής ποιότητας. Με σεβασµό στον καταναλωτή και συνεχή βελτίωση της ποιότητας, είµαστε υπερήφανοι που το «Αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ» κατέχει µια θέση στις πρώτες προτιµήσεις, όχι µόνον των απλών καταναλωτών, αλλά κυρίως γιατί µας επιλέγουν σταθερά και οι περισσότεροι οι επαγγελµατίες.
din-gigim-keram
Η εταιρία Αφοι ΚΕΡΑΜΑΡΗ ιδρύθηκε από τους αδελφούς Δηµήτριο και Αθανάσιο Κεραµάρη το 1987 και έχει την έδρα της, στον τοµέα 8 της Βιοµηχανικής Περιοχής Σίνδου Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας για τρίτη γενιά την παράδοση της οικογένειας στο χώρο της εταιρίας. Δραστηριοποιείται στην τυποποίηση και συσκευασία αλεύρων, δηµητριακών και οσπρίων, τα οποία προέρχονται από εκλεκτής πρώτης ποιότητας Ελληνικά προϊόντα της Μακεδονικής γής.
Το «Αλεύρι ΜΑΝΝΑ Αφοι Κεραµάρη» πάντα µε υψηλές προδιαγραφές πρώτης ποιότητας
Η εταιρία Αφοι ΚΕΡΑΜΑΡΗ σήµερα έχει αναπτύξει σύγχρονες εφαρµογές και συστήµατα υγιεινής και ασφάλειας τροφίµων βάσει των αυστηρών απαιτήσεων του ΕΛΟΤ 1416:2000 (Συστήµατα διαχείρησης υγιεινής και ασφάλειας τροφίµων – ανάλυση κινδύνων και κρίσιµα σηµεία ελέγχου) HACCP, καθώς και σύστηµα διαχείρισης ποιότητας το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2000 (Συσκευασία, Αποθήκευση και Διακίνηση Αλεύρων, Δηµητριακών, Ρυζιών και Οσπρίων, Ζάχαρης, Άχνης, Νισεστέ). Ο ποιοτικός έλεγχος όλων των προϊόντων «Αλεύρι Αφοι Κεραµάρη ΜΑΝΝΑ» τα οποία προέρχονται από Α’ ποιότητας ελληνικά δηµητριακά, γίνεται σε καθηµερινή βάση, µε σκοπό την τυποποίηση και συσκευασία των προϊόντων της ευλογηµένης Μακεδονικής γης, κάτω από τις πιο άριστες συνθήκες – κάνοντας δηλαδή, ότι καλύτερο που θα συµβάλλει στην υγιεινή διατροφή της Ελληνικής οικογένειας. Θέλουµε να προσφέρουµε στον καταναλωτή, αγνά προϊόντα προερχόµενα από εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά σιτηρά της Μακεδονίας µας.
Μερίδιο αγοράς σε επιλεγµένα σηµεία
Η εταιρία «Αλεύρι Αφοι Κεραµάρη ΜΑΝΝΑ» ποτέ δεν στόχευε στα επίπεδα του σκληρού ανταγωνισµού, αλλά δούλευε πάντα µε τις δικές της δυνάµεις και µε σταθερά βήµατα να τοποθετεί τα προϊόντα της, εκεί όπου η ζήτηση ήταν ικανοποιητική. Έτσι, σιγά-σιγά µπήκε σε όλες τις µεγάλες αλυσίδες των σουπερµάρκετς προσφέροντας το «Αλεύρι ΜΑΝΝΑ – Αφοι Κεραµάρη» µε την ίδια πάντα σταθερή ποιότητα καλύπτοντας τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού ανάλογα µε τη ζήτηση.
Τα τελευταία χρόνια µάλιστα, η αυξανόµενη ζήτηση των τοπικών προϊόντων και η µεγάλη στροφή του καταναλωτή στα αγνά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, άνοιξαν το δρόµο για µεγαλύτερες πωλήσεις και έτσι σήµερα, το «Αλεύρι Αφοι Κεραµάρη ΜΑΝΝΑ» θα το βρείτε παντού.
Όπως µας δήλωσε ο κ. Αθανάσιος Κεραµάρης, στρατηγική των πωλήσεων της εταιρίας είναι τα επόµενα χρόνια, τα προϊόντα της να καλύψουν µεγαλύτερο µερίδιο αγοράς, χωρίς αυτό να είναι σε βάρος της σταθερής εξαιρετικής ποιότητας του «Αλεύρι ΜΑΝΝΑ».
Νέα προϊόντα
Οι αγορές εξελίσσονται και αλλάζουν µέρα µε τη µέρα, µας δήλωσε ο κ. Δηµήτριος Κεραµάρης, που είναι και ο υπεύθυνος παραγωγής της εταιρίας. Έτσι, δεν αποκλείεται στο µέλλον να δούµε το «Αλεύρι Αφοι Κεραµάρη ΜΑΝΝΑ» να ανοίγει τα φτερά του και σε νέες αγορές του εξωτερικού.
Παράλληλα, η εταιρία βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση παραγωγής νέων τυποποιηµένων προϊόντων, όπως αυτό που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά το «Αλεύρι ΜΑΝΝΑ χωρίς γλουτένη» ή και γιατί όχι – σε συνδιασµό µε τις λεγόµενες super foods που όπως προβλέπουν οι ειδικοί διατροφολόγοι θα ανοίξουν τα επόµενα χρόνια νέους δρόµους και στην παραγωγική τυποποίηση προϊόντων εταιρίας σε όλο τον κόσµο.
Είµαστε ιδιαίτερα ικανοποιηµένοι – συνεχίζει ο κ. Δηµήτριος Κεραµάρης – γιατί η προτίµηση του κόσµου στα προϊόντα µας αποτυπώνεται ακριβώς και από το γεγονός ότι, παρά τους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η ελληνική οικονοµία, ο καταναλωτής συνεχίζει να στηρίζει τα προϊόντα της ελληνικής γης και να επιβραβεύει την ποιότητα και την συνέπεια της επιχειρηµατικής δράσης του τόπου µας.
Βραβεία ποιότητας και διακρίσεις για το «Αλεύρι Αφοι Κεραµάρη MANNA»
Τα προϊόντα «Αλεύρι Αφοι Κεραµάρη ΜΑΝΝΑ» έχουν κατακτήσει επί σειρά ετών σε διαγωνισµούς και έρευνες ποιότητας, πολλές διεθνείς και εγχώριες διακρίσεις. Η πιό πρόσφατη ήταν αυτή του περασµένου καλοκαιριού από το πλέον εξειδικευµένο και έγκυρο περιοδικό «Σελφ Σέρβις» στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεττανία» της Αθήνας στην τελετή απονοµής των ετήσιων βραβείων «Self Service Excellence Awards 2016» που συνδιοργανώνονται από τις Εκδόσεις Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εµπορίου     ELTRUM του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονοµίας, Ανάπτυξης και Τουρισµού, του Συνδέσµου Ελληνικών Βιοµηχανιών Τροφίµων και Ποτών (ΣΕΒΤ), του Ελληνικού Συνδέσµου Βιοµηχανιών Επώνυµων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ), του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) και του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεµπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Βραβεύτηκαν τα στελέχη και οι οµάδες που διακρίθηκαν µέσω των προϊόντων τους, για την καινοτοµία, τη δηµιουργική προσέγγιση στις προκλήσεις, αλλά και στα εντυπωσιακά αποτελέσµατα. Τους διακριθέντες συνεχάρησαν και τίµησαν µε την παρουσία τους, ο Υπουργός Οικονοµίας, Ανάπτυξης και Τουρισµού κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Γεν. Γραµµατέας Εµπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Αντώνης Παπαδεράκης, ο Γεν. Γραµµατέας Ελληνικής Βιοµηχανίας κ. Ευστράτιος Ζαφείρης, ο πρόεδρος και τα µέλη της Κριτικής Επιτροπής και πολλοί εκπρόσωποι των πιο δυναµικών επιχειρήσεων του κλάδου των σούπερ µαρκετς και των προµηθευτών ταχυκίνητων προϊόντων.
Ο µύλος Κεραµάρη γυρίζει τρείς γενιές
Από το 1887 µέχρι σήµερα ο µύλος του προ-πάππου της οικογένειας Κεραµάρη στο Σινκόλι Κοζάνης «γυρίζει» χωρίς να έχει σταµατήσει ποτέ… Παράγει αγνά προϊόντα χωρίς βελτιωτικά και συντηρητικά, αλέθοντας δηµητριακά εξαιρετικής και πρώτης ποιότητας από τον τόπο µας, την ευλογηµένη Μακεδονική γή και τα οποία αφού κοσκινισθούν και ελεγχθούν ποιοτικά, τότε µόνον διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό. Τα κύρια προϊόντα του Μύλου Κεραµάρη είναι το αλεύρι για όλες τις χρήσεις «Μύλος» για φύλλο πίτας, τσουρέκια, πίτσες, κουλουράκια, λουκουµάδες, δίπλες, κουραµπιέδες και σφολιάτα, το αλεύρι «Μύθος» για ψωµί εξαιρετικής ποιότητας και το αλεύρι για την ζαχαροπλαστική – αρτοσκευάσµατα «Νίνα». Όλα µε άλευρα από δηµητριακά εξαιρετικής πρώτης ποιότητας.
Η µεγάλη οικογένεια προϊόντων «Αλεύρι ΜΑΝΝΑ Αφοι Κεραµάρη»
Το όραµα της επέκτασης της οικογενειακής επιχείρησης έγινε το 1974, όταν κλήθηκα να αναλάβω την διαχείριση της λειτουργίας του Μύλου, λέει ο κ. Αθανάσιος Κεραµάρης. Σήµερα, η εταιρία Αφοι Κεραµάρη τυποποιεί και διαθέτει στην Ελληνική αγορά, µια πολύ µεγάλη γκάµα προϊόντων για όλες τις χρήσεις µαγειρικής, αρτοσκευασµάτων και ζαχαροπλαστικής. Το «Αλεύρι Αφοι Κεραµάρη ΜΑΝΝΑ» κατέκτησε την προτιµήση των καταναλωτών γιατί έχει πάντα σταθερή και υψηλή ποιότητα. Εδώ και σαράντα χρόνια µε πολλή αγάπη και µεράκι τα προϊόντα «Αλεύρι Αφοι Κεραµάρη ΜΑΝΝΑ» είναι το µυστικό της επιτυχίας σε όλες τις συνταγές της ζαχαροπλαστικής, των αρτοσκευασµάτων και της µαγειρικής όχι µόνον των καταναλωτών, αλλά και πολλών επαγγελµατιών και σεφ.
Τα κυριότερα προϊόντα είναι:
– Aλεύρι MANNA Αφοι Κεραµάρη για κάθε χρήση ειδικό για πίτες,τσουρέκια, πίτσες, κέϊκ, λουκουµάδες, κουλουράκια, τηγανήτες, σφολιάτες και κουραµπιέδες.
– Αλεύρι ΜΑΝΝΑ Αφοι Κεραµάρη χρυσό εξαιρετικής ποιότητας για τσουρέκια.
manna-alevri
– Αλεύρι ΜΑΝΝΑ Αφοι Κεραµάρη ΦΑΡΙΝΑ το αλεύρι που φουσκώνει µόνο του.
olikisalesis
– Αλεύρι ΜΑΝΝΑ Αφοι Κεραµάρη ΦΑΡΙΝΑ ολικής άλεσης για κάθε χρήση.
mannakalampo
– Αλεύρι ΜΑΝΝΑ Αφοι Κεραµάρη καλαµποκάλευρο για χωριάτικο ψωµί και καλαµποκόπιτα.
krithari
– Αλεύρι ΜΑΝΝΑ Αφοι Κεραµάρη ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ µε όλο το πίτουρο για παρασκευή µαύρου ψωµιού.
sikalis
– Αλεύρι ΜΑΝΝΑ Αφοι Κεραµάρη ΣΙΚΑΛΗΣ ολικής άλεσης για ψωµί σικάλεως.
farinaxvrisglouteni
– Αλεύρι ΜΑΝΝΑ Αφοι Κεραµάρη ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ (ΦΑΡΙΝΑ) που φουσκώνει µόνο του.
 
kitrinoskliro Αλεύρι ΜΑΝΝΑ Αφοι Κεραµάρη ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΚΛΗΡΟ από σκληρό σιτάρι για παρασκευή χωριάτικου κίτρινου ψωµιού.
manna-25-kg_orig
– Αλεύρι ΜΑΝΝΑ Αφοι Κεραµάρη ΚΡΙΘΑΡΙ ολικής άλεσης κ.α.
mannafarina
Το µυστικό της… µαµάς ήταν
το «Αλεύρι ΜΑΝΝΑ Αφοι Κεραµάρη»
Πόσες φορές, δεν προσπάθησαν πολλές νέες νοικοκυρές – αλλά και πιο παλιές – να φτιάξουν µόνες τους, µια σπιτική σπανακοτυρόπιτα και δυστυχώς το αποτέλεσµα ήταν αποκαρδιωτικό… Αναρωτιούνται µετά, τι ήταν αυτό που έφταιξε και πάνε χαµένα και τα υλικά, και ο κόπος και το ψήσιµο. Αυτό συµβαίνει κυρίως στα νέα ζευγάρια, που κάποια στιγµή προσπαθούν να δοκιµάσουν την…τέχνη τους, φτιάχνοντας µία πίτα ή ένα κέϊκ, ή ένα τσουρέκι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, στο τέλος πάντα έρχεται η …µαµά και δίνει τις παραδοσιακές της συνταγές και τα µικρά …µυστικά τους!.. Και το «µυστικό» της επιτυχίας σε πολλές περιπτώσεις, ήταν και είναι το «Αλεύρι Αφοι Κεραµάρη ΜΑΝΝΑ»…
Το µυστικό των επαγγελµατιών είναι το «Αλεύρι ΜΑΝΝΑ Αφοι Κεραµάρη»
Παρακολουθούµε όλα τα τελευταία χρόνια στις τηλεοράσεις, σε όλα τα κανάλια, το πόσο πολύ χρόνο διαθέτουν για εκποµπές µαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Διάσηµοι και νέοι ταλαντούχοι σεφ δίνουν «βήµα – βήµα» τα µυστικά για παραδοσιακές συνταγές φαγητών µαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από αυτούς, ότι χρησιµοποιούν on-air το «Αλεύρι Αφοι Κεραµάρη ΜΑΝΝΑ». Γιατί, πολύ απλά, οι επαγγελµατίες αυτό ξέρουν για καλύτερο.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.