, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δεύτερη διανομή τροφίμων από το δήμο Νεάπολης- Συκεών

Στη δεύτερη διανομή τροφίμων και αγαθών σε απόρους-ωφελούμενους των κοινωνικών δομών προχωρά αύριο, Πέμπτη 23 Μαρτίου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, διανέμοντας το πακέτο με είδη πρώτης ανάγκης στη δεύτερη ομάδα ωφελούμενων του προγράμματος του ΤΕΒΑ. Η διανομή θα γίνει αύριο, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2017, από τις 9π.μ. έως τις 3μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, για να ακολουθήσουν οι επόμενες την Τετάρτη 29 Μαρτίου και την Τρίτη 4 Απριλίου. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και το ΑΜΚΑ τους.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) μέσω του Υπουργείου Εργασίας και έχει ως συντονιστή-εταίρο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ήδη την περασμένη Παρασκευή, 17 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διανομή σε 720 άτομα, χωρίς να υπάρξουν καθυστερήσεις ταλαιπωρία καθώς ακολουθήθηκε η διαδικασία που οργανώθηκε με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Τα είδη που διανέμονται είναι χοιρινό και βόειο κρέας, φασόλια, φακές, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, κοτόπουλα, τοματοπολτός, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, γάλα μακράς διαρκείας, corn flakes, μέλι, μαρμελάδα, ζάχαρη, κομπόστα, ελιές, μήλα και πορτοκάλια. Τα προϊόντα θα δοθούν σε ποσότητες, ανάλογα με το πόσα μέλη έχει κάθε οικογένεια, λαμβάνοντας το κάθε μέλος έτοιμη συσκευασία τροφίμων βάρους 24,8 κιλών.
Όλες τις προηγούμενες ημέρες πολυμελή συνεργεία του δήμου, υπό την επίβλεψη και παρακολούθηση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Τάσου Τσακιρίδη, φρόντισαν για την ετοιμασία των συσκευασιών ώστε κι αυτή τη φορά να μην υπάρχει καθυστέρηση και ταλαιπωρία κατά την παραλαβή τους από τους δικαιούχους.
Όλοι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ, που ανέρχονται σε 4.800 άτομα, ειδοποιούνται μέσω sms το οποίο έχουν λάβει ήδη τα περίπου 70 άτομα στα οποία θα δοθούν αύριο τα προϊόντα. Το σύνολο των δικαιούχων θα εξυπηρετηθεί τις επόμενες εβδομάδες με την ίδια διαδικασία, με μία διανομή κάθε εβδομάδα.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.