, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Yπό έλεγχο η φωτιά στο τέμενος στο Διδυμότειχο


Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο τέμενος Βαγιαζήτ, στο Διδυμότειχο. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3:00 τα ξημερώματα ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από σπίθα οξυγονοκόλλησης κατά τη διάρκεια των εργασιών αναστήλωσης του τεμένους που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού και επρόκειτο να ολοκληρωθούν εντός του έτους.
Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική με μεγάλη δύναμη 54 αντρών που κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, ωστόσο στο σημαντικό αυτό μνημείο προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές.
Στο Διδυμότειχο θα μεταβεί, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, προκειμένου να επιθεωρήσει τη ζημιά που έχει προκληθεί στο τέμενος Βαγιαζήτ, στο κέντρο της πόλης. Επίσης- σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- οι εργασίες αποκατάστασης στο τέμενος θα ξεκινήσουν άμεσα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.