, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απαλλαγή του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών για την υπόθεση των νηπιαγωγείων

Την απαλλαγή του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών από τις κατηγορίες για αναληθές τοπογραφικό του δήμου Συκεών σε έργο κατασκευής δύο νηπιαγωγείων που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του δημάρχου Συκεών – Νεάπολης του αρμόδιου αντιδημάρχου, και ενός τοπογράφου μηχανικού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη γιατί υπέγραψαν τα απαιτούμενα έγγραφα στα οποία συμπεριλαμβάνονταν και το αναληθές τοπογραφικό, για έργο σχολικής στέγης, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Η προηγούμενη εισαγγελική πρόταση ζητούσε την παραπομπή του δημάρχου σε δίκη για «ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση» και σε βάρος των υπολοίπων κατηγορουμένων  για «ψευδή βεβαίωση» και για «άμεση συνέργεια» στο προηγούμενο αδίκημα, κατά περίπτωση. Ωστόσο το Συμβούλιο Εφετών αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες εναντίον του, καθώς «δεν προέκυψε σκοπός πορισμού παράνομου οφέλους και συνακόλουθα, αφενός δεν προέκυψαν τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου και της ΕΕ, αφετέρου το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης τελέστηκε στην πλημμεληματική του μορφή και ως εκ τούτου έχει υποπέσει στην πενταετή παραγραφή του άρθρου 111 παρ.3 του Ποινικού Κώδικα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.