, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι ενέργειες Μάρδα για τους ριζοκαλλιεργητές των Κυμίνων

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Με την υφυπουργό Οικονομικών κα. Κ. Παπανάτσιου συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Β’  Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Μάρδας και συζήτησαν το πρόβλημα της φορολόγησης  των αγροτικών επιδοτήσεων του Ακτημονικού Συλλόγου Αγροτών  Κυμίνων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νησιλιώτης  Αντώνης και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ριζοκαλλιεργητών Κυμίνων κ. Πριμεράκης Πέτρος καθώς και η νομική σύμβουλος κα Τάνια Σωτηροπούλου. Το υπουργείο αντιμετώπισε το θέμα με κατανόηση και θα αναζητήσει άμεσα λύση για την ορθή φορολογική αντιμετώπιση των αγροτικών επιδοτήσεων που μέσω του Ακτημονικού Συλλόγου αποδίδονται στους ακτήμονες αγρότες μέλη του.

Ο Ακτημονικός Σύλλογος Κυμίνων είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στερείται εμπορικής ιδιότητας. Σύμφωνα με το καταστατικό του σκοπός του είναι η εξεύρεση κατάλληλων αγροτικών εκτάσεων για αποκατάσταση των μελών του και κοινή καλλιέργεια εκτάσεων που παραχωρούνται από το Υπουργείο Γεωργίας. Από της συστάσεώς του, το 1995, παραχωρείται στα μέλη του αγροτική έκταση 2.000 στρεμμάτων στο Κλειδί Ημαθίας, ακίνητο της αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών που διαχειρίζεται το ΥΠΑΑΤ. Οι πράξεις παραχώρησης της έκτασης που εκδίδει η Περιφέρεια Ημαθίας εκδίδονται στο όνομα απευθείας των αγροτών-μελών του συλλόγου, οι οποίοι και καλλιεργούν τις εκτάσεις για δικό τους λογαριασμό.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.