, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Υπέγραψαν Fraport και Intrakat για τα κατασκευαστικά έργα σε 14 αεροδρόμια της Ελλάδας

Oι Fraport Greece και Intrakat υπέγραψαν δύο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού € 357 εκατ., πλέον ΦΠΑ, για την υλοποίηση μελετών και κατασκευαστικών έργων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, των οποίων η Fraport Greece έχει αναλάβει τη λειτουργία, αναβάθμιση και συντήρηση για περίοδο 40 ετών.
Η πρώτη σύμβαση αφορά στα 7 αεροδρόμια Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ζακύνθου, Χανίων, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας και Ακτίου), ενώ η δεύτερη σύμβαση αφορά στα 7 αεροδρόμια Αιγαίου (Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου, Σκιάθου και Μυτιλήνης).
Oι συμβάσεις μεταξύ Fraport Greece – Intrakat περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών των αεροδρομίων, καθώς και τη μελέτη και κατασκευή επεκτάσεων.
Ο κ. Alexander Zinell, CEO Fraport Greece, τόνισε: «Η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων – πύλες σε κάποιους από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς –   επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Fraport  στον κλάδο διαχείρισης και λειτουργίας  αεροδρομίων παγκοσμίως. Το έργο αυτό είναι εθνικής σημασίας για την Ελλάδα καθώς η ανανέωση των αεροδρομίων θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ήδη πολύ επιτυχημένη τουριστική βιομηχανία. Οι νέες υποδομές αλλά και η λειτουργική  αρτιότητα των αεροδρομίων θα αποτελέσουν οδηγό για τις τοπικές κοινωνίες, συνεισφέροντας στην οικονομική τους ανάπτυξη μέσα από την αύξηση της επιβατικής κίνησης αλλά και τη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης. Επιλέξαμε τον Όμιλο  Intrakat ως συνεργάτη για την υλοποίηση ενός τεράστιου επενδυτικού προγράμματος μέχρι το 2021, με γνώμονα  τόσο τη  βαθιά τους γνώση για την ελληνική αγορά αλλά και ικανότητα να εκτελέσουν ταυτοχρόνως  κατασκευαστικά έργα σε 14 σημεία σε όλη τη χώρα».
Ο κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intrakat, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Η Intrakat, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία, διαθέτει όλα τα απαραίτητα εχέγγυα για την ποιοτική και εμπρόθεσμη εκτέλεση των επικείμενων έργων στα 14 Αεροδρόμια, σύμφωνα με τις πλέον απαιτητικές προδιαγραφές της Fraport Greece.  Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Intrakat η συμμετοχή σε ένα τόσο σημαντικό έργο αναβάθμισης υποδομών για τη χώρα μας, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού και την ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.