, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Οι προσφορές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ ΑΕ), σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ. «Ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών και τα βήματα που προβλέπονται στους όρους του διαγωνισμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σε επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον πρόεδρο της ΟΛΘ ΑΕ, Κωνσταντίνο Μέλλιο, αυτός επισήμανε ότι το ΤΑΙΠΕΔ «είναι ικανοποιημένο από τις προσφορές», χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες για τον αριθμό των προσφορών που κατατέθηκαν (ο οποίος δεν διευκρινίζεται ούτε στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ).
Υπενθυμίζεται ότι ενεργό ενδιαφέρον για το 67% του ΟΛΘ διατηρούσαν τα εξής τέσσερα εταιρείες και σχήματα:
– Η κοινοπραξία του γερμανικού fund DIEP, του γαλλικού ομίλου CMA CGM (θεωρείται η τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως ναυτιλιακή εταιρεία στη μεταφορά containers) και του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
– Η ιαπωνική Mitsui OSK Lines του ομίλου Mitsui & Co Ltd, ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους του κόσμου, με πολυσχιδή δραστηριότητα και παρουσία σε 66 χώρες.
– Η P & O Steam Navigation Company του ομίλου της Dubai Ports World, o οποίος είχε συμμετάσχει και στον προηγούμενο διαγωνισμό για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εν έτει 2008, έχοντας τότε καταθέσει την τρίτη μεγαλύτερη προσφορά
– Η ICTSI, με έδρα τις Φιλιππίνες, η οποία κατατάσσεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων διαχειριστών container terminal παγκοσμίως, με παρουσία σε 28 λιμάνια ανά την υφήλιο και ενισχυμένη δραστηριότητα στις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού._

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.