, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

"Πασχαλινό δώρο" σε άνεργους δημοσιογράφους

H Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ενημερώνει τα μέλη της που είναι άνεργα ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ (επίδομα ανεργίας ή επίσχεσης εργασίας) ότι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ενόψει του Πάσχα.
Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται πρέπει:

  • Να υποβάλουν σχετικό αίτημα συμπληρώνοντας τα στοιχεία που ζητούνται στην ηλεκτρονική φόρμα.
  • Να καταθέσουν (ή να στείλουν) στη Γραμματεία της Ένωσης το εκκαθαριστικό σημείωμα της τελευταίας φορολογικής τους δήλωσης (για το έτος 2015).

Η προθεσμία για την υποβολή των παραπάνω στοιχείων λήγει στις 5 μ.μ. της Τρίτης 4 Απριλίου 2017.
Το γενικό εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγηση ή μη της οικονομικής ενίσχυσης είναι να μην ξεπερνά το βεβαιωμένο από το εκκαθαριστικό σημείωμα οικογενειακό εισόδημα τις 12.000 € (2.000 € επιπλέον για κάθε παιδί). Τυχόν εισόδημα από αποζημίωση ή από επίδομα ανεργίας δεν συνυπολογίζεται.
Τα μέλη που οφείλουν συνδρομές πέντε ετών και άνω (τελευταίο εξοφλημένο έτος το 2012) δεν δικαιούνται οικονομική ενίσχυση. (Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Καταστατικού της ΕΣΗΕΜ-Θ η οφειλή συνδρομών άνω του ενός έτους είναι τυπικά λόγος διαγραφής).
Τα μέλη που έχουν συνολικές οφειλές προς την ΕΣΗΕΜ-Θ (δάνεια και συνδρομές) από 1.000 € και άνω δεν δικαιούνται οικονομική ενίσχυση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία που θα δηλωθούν και θα αποφασίσει για τη χορήγηση των βοηθημάτων, τα οποία θα προσαρμοστούν στις ολοένα χειρότερες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η Ένωση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.