, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Περισσότερα από εβδομήντα στελέχη της Unesco θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη!

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, ως ο επίσημος εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού στην Ελλάδα, διοργανώνει την Ετήσια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Εθνικών Επιτροπών UNESCO, στην πόλη της Θεσσαλονίκης,  από 2 έως 5 Απριλίου 2017.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική Συνάντηση, που θα συγκεντρώσει περισσότερα από 70 υψηλόβαθμα στελέχη των Εθνικών Επιτροπών UNESCO, προκειμένου να συζητήσουν θέματα και να διατυπώσουν προτάσεις, που άπτονται των προτεραιοτήτων της UNESCO. Μεταξύ αυτών η Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, η Ατζέντα 2030 για την Εκπαίδευση, το Διεθνές Πρόγραμμα “Μνήμη του Κόσμου”, ο ρόλος των Δικτύων UNESCO, καθώς και ο σχεδιασμός δράσεων για την επίτευξη των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑ).
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία της Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνουν Πρεσβευτές της Μακεδονίας στο εξωτερικό.
Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Ροτόντα, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 18:00 και θα κλείσει με συναυλία της συνθέτου, κυρίας Ευανθίας Ρεμπούτσικα, με συμμετοχή της ερμηνεύτριας κυρίας Έλλης Πασπαλά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.