, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε για να αλλάξετε την… ψυχολογία σας

Shutterstock photo

Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες οι οποίες -ακόμη κι αν εμείς δεν το καταλαβαίνουμε αμέσως- επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία μας σε μεγάλο βαθμό.
Εάν πιστεύετε ότι μία μέρα ο ουρανός θα βρέξει λεφτά ή ζείτε στο παρελθόν, στο μέλλον αλλά όχι στο παρόν… σταματήστε αμέσως! Δημιουργείτε προβλήματα στους γύρω σας αλλά κυρίως στον εαυτό σας. Προσπαθήστε να αλλάξετε νοοτροπία για τις καταστάσεις που σας δυσκολεύουν, δείτε τη ζωή με άλλο μάτι και κάντε μία νέα αρχή. Τα παρακάτω 38 μικρο-πράγματα είναι ενδεικτικά του τι πρέπει να αφήσετε πίσω σας μια και καλή:
1. Να λέτε τη γνώμη σας σαν να είναι γεγονός. Εκτός κι αν είστε 100% σίγουρες ότι έχετε δίκιο – μέχρι τότε δεν είναι γεγονός και επιβαρύνετε τη θέση σας.
2. Να περιμένετε να σας προκύψει κάτι καλύτερο ενώ δεν έχετε αφήσει ακόμη αυτό που μισείτε. Αυτό απευθύνεται σε εσάς που μισείτε τη δουλειά σας, έχετε μία ψυχοφθόρα σχέση και βαριέστε όλους αυτούς με τους οποίους συναναστρέφεστε. Μην αφήνετε τίποτα για αύριο.
3. Να μην φλερτάρετε κάποιον μόνο και μόνο επειδή πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτάξει. Η επιλογή είναι δική του, όχι δική σας.
4. Να εκνευρίζεστε με την κίνηση στους δρόμους, με τη βροχή επειδή ξεχάσατε την ομπρέλα σας ή επειδή ξεχάσατε να κάνετε κάτι που είχατε πει. Συμβαίνουν αυτά, ξεπεράστε το.
5. Να σκέφτεστε ότι είστε πιο σημαντική από οποιονδήποτε άλλο. Δεν είστε. Είστε εξίσου σημαντική με τους άλλους.
6. Να κατηγορείτε συνεχώς τους άλλους όταν συμβαίνει κάτι στραβό. Αν το λάθος είναι δικό σας, παραδεχτείτε το. Αν όχι, τότε επιτρέψτε σε αυτόν που φταίει να αναλάβει μόνος του τις ευθύνες. Έχει πλήρη επίγνωση και δεν χρειάζεται να του το επισημαίνετε διαρκώς.
7. Να μην εξαναγκάζετε κανέναν να ακούει συνεχώς τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις. Είτε πιστεύετε είτε όχι, δεν υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό.
8. Να φοβάστε να ξοδέψετε χρήματα. Δουλέψατε σκληρά για να τα αποκτήσετε και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε.
9. Να περιμένετε να σας έρθει με μαγικό τρόπο ένα χρηματικό ποσό. Τα λεφτά δεν είναι ποτέ αρκετά. Τη στιγμή που θα το συνειδητοποιήσετε, θα αρχίσετε να απολαμβάνετε τη ζωή.
10. Να αγοράζετε συνεχώς λαχεία και να παίζετε τυχερά παιχνίδια. (Δείτε το νο.9)
11. Να πιστεύετε πως είναι κάτι αληθινό μόνο και μόνο επειδή το ακούσατε από κάποιον σε θέση εξουσίας. Κάντε τη δική σας έρευνα. Διαμορφώστε τη δική σας κρίση. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.
12. Να αγνοείτε το ένστικτό σας.
13. Να αγνοείτε τις συμβουλές. Ακόμη κι αν κάποια συμβουλή σας φαίνεται άστοχη, κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από προσωπική εμπειρία που σημαίνει ότι αυτόματα γίνεται σχετική.
14. Να αρνείστε να δείτε μία ταινία, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να αγοράζετε ένα προϊόν μόνο και μόνο επειδή το κάνουν όλοι. Κάποια στιγμή μπορεί να χάσετε κάτι που μπορεί να ταίριαζε σε εσάς περισσότερο από τον καθένα.
15. Να σκέφτεστε συνεχώς το μέλλον. Τίποτα δεν γίνεται όπως το σχεδιάζουμε.
16. Να προσπαθείτε να διαγράψετε το παρελθόν. Αποδεχτείτε πως το ζήσατε και πως έχει τελειώσει.
17. Να αγνοείτε συνεχώς το παρόν. Συμβαίνει τώρα, οπότε ζήστε το και δώστε του την προσοχή που του αρμόζει.
18. Να κάνετε υπερπροσπάθεια για να κάνετε καλή εντύπωση στους άλλους. Θα το παρατηρήσουν και δεν θα τους αρέσει. Αντιμετωπίστε τον κόσμο με σεβασμό. Αμέσως θα σας εκτιμήσουν.
19. Να επιτρέπετε σε άλλους ανθρώπους να παίρνουν αποφάσεις για εσάς. Αφήστε το να γίνει στο τελικό στάδιο…
20. Να κάνετε διάλεξη σε κάποιον για ένα θέμα για το οποίο δεν έχετε ιδέα. Όπως κι εσείς, όλοι το αντιλαμβάνονται όταν κάποιος λέει αμπελοφιλοσοφίες.
21. Να μην σέβεστε το σώμα σας. Είναι το μοναδικό που θα μπορέσετε να έχετε σ’ αυτή τη ζωή.
22. Να μην σέβεστε τους γύρω σας. (Δείτε το νο.5)
23. Να πιστεύετε πως κάποιος είναι ευτυχισμένος επειδή τον βλέπετε πάντα χαμογελαστό.
24. Να κατηγορείτε τον εαυτό σας επειδή δεν καταλάβατε πως κάτι πήγαινε λάθος. Δεν το ξέρατε επειδή κάποιος άλλος δεν σας επέτρεψε να το μάθετε.
25. Να μην εκφράζετε τον πόνο. Είτε είναι σωματικός είτε ψυχικός, έστω και ένα άτομο μπορεί να σας αλλάξει όλη τη διάθεση ακόμη και τη ζωή.
26. Να θεωρείτε λάθος τον φόβο και το άγχος. Ο φόβος υπάρχει πάντα στη ζωή και με το να περιμένετε να εξαφανιστεί το μόνο που θα πετύχετε είναι να απογοητευτείτε. Ακόμη και οι πιο επιτυχημένοι καλλιτέχνες και αθλητές αγχώνονται πριν εμφανιστούν στο κοινό. Είναι προτιμότερο να αγχωνόμαστε για κάτι παρά να είμαστε αμέτοχοι συναισθηματικά.
27. Να επαναλαμβάνετε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα. Εάν κάτι δεν δουλεύει, πρέπει να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο.
28. Να κυνηγάτε την τελειότητα και να αποφεύγετε τα λάθη. Ο άνθρωπος που δεν έκανε ούτε ένα λάθος στη ζωή του, δεν έκανε τίποτα στη ζωή του γενικά.
29. Να ζείτε τη ζωή σας μέσω άλλων. Μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας το αγαπημένο σας βιβλίο αλλά θα πρέπει να μάθετε να διαχωρίζετε την έμπνευση από τη φαντασία. Η δική σας ζωή είναι διαφορετική.
30. Να διαβάζετε συνεχώς το “The Secret”. Το σύμπαν είναι τόσο τεμπέλικο όσο είστε κι εσείς μερικές φορές. Αντί να σκέφτεστε συνεχώς πώς θα σας έρθουν τα πράγματα μέσω της ενέργειας, δουλέψτε για να τα αποκτήσετε.
31. Να ζηλεύετε συνεχώς. Θα σας καταστρέψει.
32. Να πιστεύετε ότι δεν θα βρείτε κανέναν άνθρωπο για να ταιριάζετε. Σταματήστε το κλαψούρισμα και αρχίστε να γνωρίζετε κόσμο.
33. Να αισθάνεστε πίεση για να κάνετε ό,τι κάνουν οι υπόλοιποι. Αν πραγματικά δεν θέλετε να κάνετε κάτι, τότε έχετε δικαίωμα να πείτε όχι.
34. Να μην μιλάτε όταν νιώθετε άβολα. Εάν κάποιος σας στείλει μήνυμα θα του απαντήσετε. Εάν θέλετε να χωρίσετε, δεν μπορείτε να πάτε σε ένα ραντεβού ή δεν προλαβαίνετε ένα deadline, τότε πείτε το.
35. Να επηρεάζεστε από την αρνητικότητα των γεγονότων γύρω σας.
36. Να ξεκινάτε ή να συνεχίζετε καβγάδες στο ίντερνετ με αγνώστους.
37. Να επιλέγετε την εύκολη λύση. Ό,τι αξίζει, θέλει κόπο.
38. Να τα παρατάτε σε κάτι που πραγματικά θέλετε επειδή σας φαίνεται δύσκολο. Παλέψτε το και θα το πετύχετε.
39. Να ξεχνάτε τις οδηγίες από το 1 μέχρι το 38. Κάντε επανάληψη και αποφύγετε αυτά που δεν σας ωφελούν!
πηγή: bovary.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.