, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Πώς δολοφόνησε ο παραολυμπιονίκης τον ξενοδόχο στο Μοσχάτο -Ολο το παρασκήνιο

Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, ο οποίος αργά το βράδυ της Πέμπτης δολοφόνησε -μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί στο Μοσχάτο- τον 47χρονο Μάριο Λουκόπουλο, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου.
Φτάνοντας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο δράστης της δολοφονίας του 47χρονου ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Πέτρο Μαντούβαλο, είπε στους δημοσιογράφους: «Ήμουν σε άμυνα. Είχαν προηγηθεί πολλά, θα τα μάθετε στην ώρα τους».
Τα νέα στοιχεία της υπόθεσης

Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νωρίτερα, στην κατάθεσή του στην αστυνομία ο Βασίλης Τσαγκάρης είχε υποστηρίξει ότι το φονικό όπλο ήταν του θύματος. Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς το πιστόλι ήταν του δράστη. Το κατείχε παράνομα τα τελευταία 5 χρόνια και το είχε μόνιμα στο αναπηρικό του καρότσι.
Επίσης, νέο στοιχείο που προέκυψε είναι το γεγονός ότι οι κάμερες ασφαλείας στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ, όπου έγινε το φονικό, δεν λειτουργούσαν. Και τώρα η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά αν είχαν από πρόθεση απενεργοποιηθεί (άρα η έρευνα θα στραφεί σε προμελετημένο έγκλημα) ή αν είχαν υποστεί κάποια βλάβη.
Πώς έγινε το φονικό

 Περίπου στις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης, το τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως δέχθηκε μια κλήση. Ηταν το θύμα, ο Μάριος Λουκόπουλος, ο οποίος τηλεφώνησε ενώ ψυχορραγούσε μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, την ώρα που ο δράστης είχε κατεβάσει τα ρολά και πήγαινε σπίτι του.

«Δέχθηκα επίθεση. Με τραυμάτισαν. Είμαι στην οδό Μακρυγιάννη, σε πρακτορείο ΟΠΑΠ» πρόλαβε να πει το θύμα. Οι αστυνομικοί όταν έφθασαν εκεί είδαν έναν παραπληγικό με καροτσάκι να απομακρύνεται. Παραβίασαν τα ρολά, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου κατέληξε. Στο σημείο βρέθηκαν ένα πιστόλι Ζastava των 22 ΜΜ, πέντε κάλυκες του ίδιου διαμετρήματος, 4 φυσίγγια, ενώ δύο κάλυκες βρέθηκαν στο… πορτοφόλι του δράστη.
Αρχικά ο 39χρονος ανέφερε ότι είχε μακροχρόνια διαμάχη με τον 47χρονο, εξαιτίας της περιστασιακής ερωτικής σχέσης που διατηρούσε με την εν διαστάσει σύζυγό του. Υποστήριξε προφορικά ότι διαπληκτίστηκαν με αφορμή επικείμενη δίκη του 47χρονου με την εν διαστάσει σύζυγό του για την επιμέλεια των δύο παιδιών τους, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 30 Μαρτίου.
Το θύμα είχε καλέσει τον θύτη ως μάρτυρα στο δικαστήριο 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε καλέσει τον θύτη ως μάρτυρα στο δικαστήριο, προκειμένου να αποδείξει ότι διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις παράλληλα με τον γάμο του.
Ο παραολυμπιονίκης ισχυρίζεται ότι ο 47χρονος τον απείλησε με πιστόλι που είχε μαζί του, επιχείρησε να το αποσπάσει από τα χέρια του και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής αυτό εκπυρσοκρότησε.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το όπλο έμεινε στα δικά του χέρια μετά τον πυροβολισμό και πυροβόλησε επανειλημμένα κατά του θύματος. Μετά την πράξη του κατέβασε τα ρολά, πήγε στο σπίτι του, όπου ανέφερε στη μητέρα του ότι πυροβόλησε τον Λουκόπουλο.
Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Τσαγκάρης είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από τροχαίο ατύχημα το 2002. Είναι ένας αθλητής με μεγάλες διακρίσεις σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο πρόσθιο.
Όσον αφορά το θύμα, που διατηρεί ξενοδοχείο στον Πειραιά, είχε άδειες οπλοφορίας για τρία πιστόλια, δύο τυφέκια και μία σκοπευτική διόπτρα, οι οποίες ανακλήθηκαν στις 5 Αυγούστου 2016, εξαιτίας δικογραφίας που είχε σχηματισθεί σε βάρος του μετά από μηνύσεις της εν διαστάσει συζύγου του. Αντιμετώπιζε κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, απειλή, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και εξύβριση, ενώ του είχε αφαιρεθεί ο οπλισμός.
πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.