, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Όταν ο Πατούλης έκανε χειραψία με τον Τράμπ!

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον προς τιμήν της ελληνικής ομογένειας με αφορμή την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, εκπροσωπώντας την ελληνική Αυτοδιοίκηση.
Τον κ. Πατούλη και τους άλλους Έλληνες προσκεκλημένους υποδέχθηκαν   ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο αντιπρόεδρος Μάικλ Πενς αλλά και ο ελληνικής καταγωγής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ.Δημήτριος, Αμερικανοί βουλευτές και επιφανείς πολιτικές προσωπικότητες ελληνικής καταγωγής που ανήκουν στο στενό κύκλο συνεργατών του Αμερικανού Προέδρου, όπως το μέλος του Κογκρέσου Γκας Μπιλιράκης  και ο Αν.Διευθυντής του Λευκού Οίκου Τζορτζ Τζιτζίκος.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε την ευκαιρία να έχει εποικοδομητικές συνομιλίες με σημαντικούς Ελληνοαμερικανούς παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής των Η.Π.Α για τις επιπτώσεις της κρίσης που βιώνει η χώρα μας αλλά και για τους τρόπους ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των σχέσεων της χώρας με την ομογένεια της Αμερικής, η οποία είναι ουσιαστικό αρωγός στην προσπάθεια της Ελλάδας για εθνική αναγέννηση. Παράλληλα αντάλλαξε απόψεις για την κατάσταση στην Ελλάδα με τους επιχειρηματίες Ι.Σαββίδη και Δ.Μελισσανίδη.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:
Είναι μεγάλη τιμή για εμένα αλλά και όλους τους Έλληνες που παραβρεθήκαμε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος άνοιξε τις πόρτες του στον ελληνισμό και τίμησε την ελληνική ομογένεια,  με αφορμή την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.
Στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας για την εθνική ανάταση η ελληνική Αυτοδιοίκηση είναι και θα είναι παρούσα. Συνεχίζουμε τις εποικοδομητικές μας επαφές τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας της Αυτοδιοίκησης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Οι πρωτοβουλίες μας προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχιστούν με την ίδια ζέση.
Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε πολύτιμο αρωγό και συμπαραστάτη την ελληνική ομογένεια η οποία διαχρονικά έχει προσφέρει πολλά, με ανιδιοτέλεια στη χώρα μας. Η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της ομογένειας και του ελληνικού λαού δίνει προοπτική, ελπίδα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να φύγει επιτέλους η χώρα μας από το γκρίζο, ενισχύοντας τις αναπτυξιακές της προοπτικές και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός φιλόξενου περιβάλλοντος για τα παιδιά της που τώρα φεύγουν στο εξωτερικό.
Από τις επαφές και τις συνομιλίες που είχα με επιφανείς προσωπικότητες της ελληνοαμερικανικής ομογένειας εισέπραξα τη μεγάλη αγάπη τους για την Ελλάδα αλλά και τη διάθεση τους να στηρίξουν την εθνική μας προσπάθεια για ανάκαμψη.
Ο Ελληνισμός έχει αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα και να κερδίζει τη διεθνή αναγνώριση και το σεβασμό, όταν λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.