, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Εάν φύγουμε εμείς η Θεσσαλονίκη θα βρομίσει»

Η αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης Σοφία Εξαδακτύλου μίλησε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης ζητώντας μια λύση στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους για τους τελευταίους τρεις μήνες.
“Είμαστε απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, στις πλάτες μας παίζεται ένα χοντρό πολιτικό παιχνίδι, η Νέα Δημοκρατία μας αποκαλεί λίπος και στρατό του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα και η ΚΕΔΕ βάζοντας 3-4 δημάρχους λαγούς και παίζοντας το παιχνίδι της μείζονος αντιπολίτευσης κάνει την αθώα περιστερά”.
Η αντιπρόεδρος επισημαίνει ότι οι συμβασιούχοι μπήκαν μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ και μόρια που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και τονίζει πως αν σταματήσουν να εργάζονται στο τομέα της καθαριότητας: “Η πόλη θα βρομίσει, ο τομέας της καθαριότητας θα αδειάσει, είναι θέμα υγιεινής των συμπολιτών μας”.
Και θέτει ερώτημα προς το συμβούλιο τι θα απογίνει η πόλη αν αυτοί φύγουν υπογραμμίζοντας πως είναι εύκολη λεία για τους εργολάβους: “Εύκολη βορά για τους εργολάβους, έτοιμοι είναι οι ιδιώτες να πάρουν το φιλέ τους για την καθαριότητα με κάποιους από εμάς σε εργολάβους με μισθούς 300€. Ο δήμοι ανήκουν στους δημότες”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.