, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Η ταυτότητα των Γερμανών διεκδικητών του ΟΛΘ

Η εταιρεία Deutsche Invest Equity Partners – μια από τις 3 που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές- έχει δείξει το ενδιαφέρον της για τον ΟΛΘ ήδη από την εποχή του πρώτου εγχειρήματος δηλαδή από το 2014.
Ως γνωστόν, στις 14/4/2014 το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του 67% των μετοχών της εταιρίας ΟΛΘ που έχει την διαχείριση του Λιμένος Θεσσαλονίκης μέχρι το 2051. Στον διαγωνισμό «κατέβηκαν» 8 εταιρείες και η Deutsche Invest Equity Partners (DIEP) ήταν μια εξ αυτών. H DIEP αυτοπροσδιορίζεται ως «alternative investment firm» που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στις αγορές των venture capital, private equity και real estate. Διαβάζοντας τα σχετικά με την εταιρεία έμαθα ότι η DIEP είναι η κύρια επενδυτική φίρμα των μετόχων της goetzpartners. Η τελευταία είναι μια από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων στη Γερμανία.
Στον ΟΛΘ η Γερμανική επενδυτική εταιρεία με έδρα το Μόναχο κατέβηκε σε κοινοπραξία με τα συμφέροντα Ιβάν Σαββίδη και την γαλλικών συμφερόντων Terminal Link ( το 51 % κρατούν οι Γάλλοι της CMA και το υπόλοιπο 49 % οι Κινέζοι της China Merchants Holdings International). Πηγή: www.newmoney.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.