, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σειρά ομιλιών, για την «εθνογένεση στα Βαλκάνια», στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

H λέκτορας Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας ΑΠΘ, Ελευθερία Μαντά, θα μιλήσει για τον αλβανικό εθνικισμό και τη δημόσια εικόνα του κατά την περίοδο 19ου- 21ου αι. την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Προξένου Κορομηλά 23 (πλάι στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310 229778).
Η ομιλία εντάσσεται στη σειρά διαλέξεων «Η εθνογένεση στα Βαλκάνια», που διοργανώνει το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ.
Στους φοιτητές και στους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν τις διαλέξεις θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Στο πρόγραμμα των διαλέξεων, ακολουθούν η ομιλία του Βλάση Βλασίδη, επίκουρου καθηγητή τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολκών σπουδών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα τον εθνικισμό στην ΠΓΔΜ, την Τετάρτη 26 Απριλίου και ώρα 19:00, και η ομιλία του Φωκίωνα Κοτζαγεώργη, επίκουρου καθηγητή Νεοελληνικής Ιστορίας Α.Π.Θ., με θέμα ” Η γέννηση του τουρκικού εθνικισμού εντός της οθωμανικής αυτοκρατορίας” την Δευτέρα 15 Μαίου και ώρα 19:00.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.