, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ελληνικό κρασί ταξιδεύει… business class

Τα κρασιά Κυρ-Γιάννη Παράγκα ερυθρό και Μοσχοφίλερο Σκούρα προσφέρονται το διάστημα αυτό στους επιβάτες της αμερικάνικης αεροπορικής εταιρείας United Airlines, στην Polaris Business Class, στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.
Το Παράγκα ερυθρό, φρουτώδες και πικάντικο, είναι ένα χαρμάνι Ξινόμαυρου, Merlot και Syrah που παράγεται στην περιοχή του Αμυνταίου. Το Μοσχοφίλερο Σκούρας λευκό κομψό και ξυραφάτο προέρχεται από την ομώνυμη ελληνική ποικιλία που καλλιεργείται στα υψίπεδα της Αρκαδίας. Οι επιβάτες της United έχουν τη δυνατότητα να τα επιλέξουν μέσα από την wine list και να αναβαθμίσουν την γαστρονομική τους εμπειρία στον αέρα.
Εκφραστικό, με αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες μπαχαρικών, το Παράγκα του 2014 είναι ένα πλούσιο και δροσερό ερυθρό που απολαμβάνεται είτε μόνο του είτε συνοδεύοντας φαγητό. Το μοσχοφίλερο είναι μια  εμπειρία που μοσχοβολάει Ελλάδα. Ροδοπέταλα, λευκά λουλούδια με νότες γλυκολέμονου, το μοσχοφίλερο είναι ένα δροσερό, τραγανό, νόστιμο κρασί που ταιριάζει με το ελληνικό καλοκαίρι, σαν απεριτίφ και με όλα τα θαλασσινά.
Η United πρόσφατα ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα στη διακεκριμένη καμπίνα Polaris, με το οποίο οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους “flights” κατά τη διάρκεια της πτήσης τους.
Η λίστα των κρασιών είναι επιλογή του Doug Frost, Master of Wine και Master Sommelier αλλά και φίλου του ελληνικού κρασιού. Η παρουσία δύο ελληνικών κρασιών στην λίστα μιας αεροπορικής εταιρείας αυτού του βεληνεκούς, μέλους της μεγαλύτερης αεροπορικής συμμαχίας στον κόσμο Star Alliance, αποτελεί αφενός αναγνώριση για τις τοπικές ποικιλίες και αφετέρου μια εξαιρετική ευκαιρία διεθνούς προβολής της ποιότητας του ελληνικού κρασιού. Πίσω από αυτή την επιτυχία βρίσκεται ο Ted Diamandis και οι προσπάθειες της Diamond Importers για συνεχή προβολή του ελληνικού κρασιού.
“Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το κρασί μας «ταξιδεύει» με την United Airlines, αλλά περισσότερο που οι προσπάθειες των τελευταίων χρόνων όλου του κλάδου του ελληνικού κρασιού αναγνωρίζονται” δήλωσε ο Στέλλιος Μπουτάρης, Οινοποιός και Διευθύνων Σύμβουλος της Κυρ-Γιάννη. “Το ελληνικό κρασί είναι σε άνοδο και είναι πολύ σημαντικό που οι οινόφιλοι ταξιδιώτες αυξάνονται σημαντικά ώστε να επηρεάζουν με τον τρόπο τους τις αεροπορικές να δοκιμάσουν νέα, συναρπαστικά κρασιά” συμπλήρωσε ο Γιώργος Σκούρας, οινοποιός και Διευθύνων Σύμβουλος του Κτήματος Σκούρα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.