, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Πώς θα πληρώσετε χαμηλότερες εισφορές στον ΕΦΚΑ

Η ύπαρξη συμφωνίας με τον εργοδότη, η υποβολή γραπτής σύμβασης στον ΕΦΚΑ, καθώς και η ασφάλιση για 25 ημέρες κάθε μήνα είναι οι τρεις βασικές προϋποθέσεις για να καταβάλουν χαμηλότερες εισφορές όσοι απασχολούνται σε όσους δύο εργοδότες και αμείβονται με «μπλοκάκι».
Σε αυτή τη διάταξη μπορούν να ενταχθούν όσοι απασχολούνται σε ένα ή έως δύο αντισυμβαλλόμενους εργοδότες και αμείβονται αποκλειστικά με Δ.Π.Υ, όσοι απασχολούνται σε έναν εργοδότη ως μισθωτοί και προσφέρουν υπηρεσίες σε άλλο/άλλους και μέχρι 2 αντισυμβαλλόμενους εργοδότες, για τις παρεχόμενες με ΔΠΥ υπηρεσίες και όσοι απασχολούνται σε ένα εργοδότη και προσφέρουν στον ίδιο εργοδότη διαφορετικές υπηρεσίες μέσω ΔΠΥ.

Η ευνοϊκή (για τον εργαζόμενο) διάταξη δεν εφαρμόζεται για ασφαλισμένους που προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες σε ένα εργοδότη, λαμβάνοντας μέρος των αποδοχών τους ως μισθωτοί και μέρος αυτών μέσω ΔΠΥ. Για το σύνολο των αποδοχών θα καταβάλλονται εισφορές με βάση το άρθρο 38, δηλαδή ως μισθωτοί. Δεν εντάσσονται, ακόμη, δικηγόροι με έμμισθη εντολή, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση, για το εισόδημα που προέρχεται από τη διαρκή σχέση παροχής υπηρεσιών.
Πηγή enikonomia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.