, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Ανάγκη να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής Ναυτιλίας»

Στήριξη της ανταγωνιστικότητας της Ναυτιλίας και επαγγελματικό προσανατολισμό προς το ναυτικό επάγγελμα ζήτησε ο ΥΝΑΝΠ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ, στη Βαλέτα, της Μάλτας.
Τη σημασία της Ναυτιλίας στην οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών στη Βαλέτα, της Μάλτας.
Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων της ΕΕ προς το ναυτικό επάγγελμα, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ακόμα ότι η συμπερίληψη της Νησιωτικής Πολιτικής στη Διακήρυξη της Μάλτας ανοίγει το δρόμο για σοβαρή ευρωπαϊκή νησιωτική πολιτική, ώστε οι κάτοικοι των νησιών των ευρωπαϊκών χωρών να νιώσουν ότι είναι Ευρωπαίοι πολίτες.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής Ναυτιλίας, αλλά πάντα σε συνδυασμό με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.