, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η καρδιά του ελληνισμού χτυπά στην Κύπρο μας»

Το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην ηρωική Μεγαλόνησο έδωσε φέτος ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Αντιπροσωπεία του δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο  Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση από τον δήμο Λατσιών της Λευκωσίας και βρέθηκε στην Κύπρο, όπου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου.
Στην αντιπροσωπεία του δήμου εκτός από τον δήμαρχο συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Μπαμπαράτσας και Σωκράτης Δωρής. Είχαν την ευκαιρία να συνεορτάσουν με τους αδελφούς Κύπριους την εθνική απελευθέρωση της 25ης Μαρτίου 1821 αλλά και την έναρξη του αγώνα κατά των Βρεττανών της 1ης Απριλίου 1955.
Η αντιπροσωπεία του δήμου είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί στην επετειακή εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο Λατσιών, να καταθέσει στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα με τους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-1959, ενώ ανήμερα της 25ης Μαρτίου, δίπλα δίπλα με τον δήμαρχο Λατσιών Χρίστο Πιτταρά και τον υπουργό οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη, η αντιπροσωπεία του δήμου μας παρακολούθησε με μεγάλη υπερηφάνεια τη νέα γενιά της Κύπρου να παρελαύνει στη λεωφόρο Γιάννη Κρανιδιώτη, τιμώντας με την πρέπουσα σημασία την εθνική επέτειο.
«Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κύπρο νιώθω το μεγαλείο του ελληνισμού. Νιώθω πως εδώ σε αυτόν τον τόπο χτυπά πιο δυνατά η καρδιά του έθνους μας, επί αιώνες και σήμερα περισσότερο από ποτέ. Είναι ντροπή για τη σύγχρονη Ευρώπη, για τους διεθνείς θεσμούς και για την ιστορία, η Κύπρος να μένει διαιρεμένη, με συρματοπλέγματα, με φυλάκια ελέγχου και πράσινες γραμμές, απομεινάρια ενός ατιμώρητου τουρκικού επεκτατισμού που συνεχίζει να προκαλεί και να υπαγορεύει διχαστικές πολιτικές. Η μοναδική διαιρεμένη πόλη στην Ευρώπη αν όχι στον κόσμο», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο κ. Καϊτεζίδης, ενώ έστειλε και το θετικό μήνυμα της ημέρας. «Λαός που έζησε τέτοιες προκλήσεις και έδωσε τέτοιους αγώνες δεν μπορεί παρά να έχει περίοπτη θέση στην ιστορία. Εάν κερδίσαμε την ελευθερία μας σε πολύ πιο δύσκολα χρόνια δεν υπάρχει αγώνας που δεν μπορούμε να κερδίσουμε».
«Η Κύπρος αποτελεί ένα σύμβολο για όλους», επισήμανε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, ο οποίος υπενθύμισε τις στενές και αδελφικές σχέσεις του δήμου μας με την Κύπρο, καθώς είναι αδελφοποιημένος με την προσφυγική Κερύνεια, ενώ το 3ο δημοτικό σχολείο Λατσιών έχει αδελφοποιηθεί με το 2ο δημοτικό του Φιλύρου.
Τέλος ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη ευχαρίστησε τον δήμαρχο Λατσιών για την αδελφική -όπως είπε- φιλοξενία, αλλά και γατί «με την ευγενική σας πρόσκληση μάς δώσατε την ευκαιρία να βρεθούμε για μια ακόμη φορά στην ένδοξη Μεγαλόνησο και να γιορτάσουμε μαζί λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.