, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η οικογενειοκρατία καλά κρατεί και στις… ΗΠΑ!

REUTERS/Brian Snyder

Καθήκοντα βοηθού του Ντόναλντ Τραμπ αναλαμβάνει η μεγάλη κόρη του Ιβάνκα, απόφαση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ίδια δηλώνει ότι θα ασκεί τα καθήκοντά της αμισθί, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες που εκφράζονται.
Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ασφαλώς εκφράζει χαρά για την απόφαση της Ιβάνκα να αναλάβει θέση που ποτέ άλλοτε δεν είχε αναλάβει συγγενικό πρόσωπο προέδρου.
Και για κάποιο λόγο δεν είχε αναλάβει ποτέ στο παρελθόν συγγενής πρώτου βαθμού του εν ενεργεία προέδρου τέτοιο ρόλο, καθώς τίθεται θέμα δεοντολογίας, αλλά και σύγκρουσης συμφερόντων.
Εκτός από τη συμμετοχή της στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ντόναλντ Τραμπ, η νεαρή Ιβάνκα έχει δικές της επιχειρήσεις, αλλά δηλώνει ότι προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχουν υποψίες.
Πάντως, οι πωλήσεις της φίρμας με ρούχα που διατηρεί έχουν εκτοξευθεί, παρά το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις αποφάσισαν να τα σαμποτάρουν.
Η Ιβάνκα από τις πρώτες κιόλας μέρες της προεδρίας Τραμπ είχε γίνει το κεντρικό πρόσωπο της νέας κυβέρνησης, σε βαθμό που για πολλά Μέσα Ενημέρωσης, εκείνη ουσιαστικά να θεωρείται η Πρώτη Κυρία.
Αίσθηση είχε κάνει η φωτογραφία από το Οβάλ Γραφείο κατά τη συνάντηση του προέδρου με τον πρωθυπουργό του Καναδά: η Ιβάνκα καθόταν στο προεδρικό γραφείο πλαισιωμένη από τους Τραμπ και Τζάστιν Τριντό.
Ιδιαίτερη εντύπωση είχε κάνει επίσης η παρουσία της δίπλα στην καγκελάριο Μέρκελ στη διάρκεια της συνάντησης της Γερμανίδας πολιτικού με τον πρόεδρο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.