, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ένα υγειές μοντέλο για το ποδόσφαιρο»

φωτο eurokinissi.gr

Γράφει ο Β. Μάστορας
Η ΕΠΟ είναι αυτή η οποία θα δώσει το τελικό ο.κ. στις προτάσεις που θα καταθέσουν η Super League και η Football League  για τον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Και αυτό είναι σωστό γιατί θεσμικά έχει λόγους να προασπίσει την ανάπτυξη του αθλήματος πέρα από τις λογικές των ιδιοκτητών των ομάδων οι οποίοι μπορεί να προτείνουν λύσεις οι οποίες θα εξυπηρετούν μόνο την τσέπη τους. Το εάν η ΕΠΟ καταφέρνει να παίξει ή όχι το ρόλο του θεματοφύλακα του ποδοσφαίρου αυτό είναι μία άλλη ιστορία.
Η Super League έκοψε και έραψε τις προτάσεις της χωρίς να δίνει μεγάλη σημασία, ούτε στο πώς θα μικρύνει η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ των μικρομεσαίων ομάδων και των big-4 του Πρωταθλήματος, ούτε βεβαίως το πόσο δίκαιο είναι να παίζει αγώνες μπαράζ μία ομάδα που προέρχεται από το Πρωτάθλημα της Super League με μία άλλη από αυτό της Football League.
Πάντως η δεύτερη σε δυναμικότητα κατηγορία δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Ετοιμάζει τις δικές της προτάσεις τις οποίες αφού πρώτα θα συζητήσει με τη Super League θα τις καταθέσει στην ΕΠΟ. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η προσπάθεια που γίνεται για μεταρρύθμιση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα έχει αξία εάν μέσα από τις ζυμώσεις που έχουν ξεκινήσει προκύψει ένα μοντέλο υγειές, το οποίο θα αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Και για να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα θα πρέπει πρώτα απ’ όλα οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ να καταθέσουν ρεαλιστικές προτάσεις, σκεπτόμενοι το σύνολο των ομάδων και όχι απλώς τα συμφέροντα των δικών τους ΠΑΕ. Κυρίως να δείξουν ευαισθησία για τις ομάδες της Football League. Ειδικά γι’ αυτές που προβιβάζονται στη μεγάλη κατηγορία όσο και γι’ αυτές που υποβιβάζονται. Γιατί κανείς δε θέλει ούτε ομάδες-ασανσέρ, ούτε ομάδες που θα βρεθούν σε αδιέξοδα όταν υποβιβαστούν στην Football League. Απλά είναι τα πράγματα, αρκεί να υπάρχουν καλές προθέσεις.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.