, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στο Βόλο η "Βούλα, η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν είχε βούλες"

Ο Θάνος Κόσυβας συμμετείχε με το βιβλίο του «Βούλα, η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν είχε βούλες», από τις εκδόσεις Αλέξανδρος, στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Βόλου. Μια υπέροχη διοργάνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου στον όμορφο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Ιωνίας Βόλου. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 6-9 Απριλίου και συμμετείχαν  75 δημιουργοί, συγγραφείς, εικονογράφοι, θεατρολόγοι, ψυχολόγοι  απ’ όλη την Ελλάδα, 40 εκδοτικοί οίκοι και δημιουργήθηκαν 86 διαδραστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες, παιδιά και εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς. Ήταν μια υπέροχη γιορτή του βιβλίου και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και τους εθελοντές που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη διοργάνωση.
Η «Βούλα, η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν είχε βούλες» παρουσιάστηκε δύο φορές, ύστερα από απαίτηση των λιλιπούτειων αναγνωστών, το Σάββατο 8 Απριλίου, όπου ο  συγγραφέας, η ηθοποιός Άννα Γκούντα και η μουσικοπαιδαγωγός Νατάσα Ιωαννίδου, προσκάλεσαν τους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν τη Βούλα, τη μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν είχε βούλες, τη Ρούλα, τη μικρή ζεβρούλα, που είχε ροζ ρίγες αντί για μαύρες και το σοφό μπούφο για να ακούσουν τα σοφά του λόγια. Μέσα από τη θεατρική αφήγηση και την υπέροχη δραματοποίηση από την Άννα Γκούντα αλλά και με τη συνοδεία μουσικής και τραγουδιών από την ταλαντούχα Νατάσα Ιωαννίδου, τα παιδιά ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για τα θέματα της διαφορετικότητας και της αποδοχής αυτής, την αυτοπεποίθηση και τη φιλία. Στη συνέχεια οι μικροί μας φίλοι με πολύ χαρά, έπαιξαν με τη μικρή Βούλα, τη Ρούλα και τον μπούφο.
«Αυτό που αξίζει είναι να μας αγαπάνε γι’ αυτό που είμαστε, για τη διαφορετικότητά μας. Αρκεί να το πιστέψουμε κι εμείς. Αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας…»
Ο συγγραφέας μαζί με τους συνεργάτες του, έδωσε στη συνέχεια συνέντευξη στο Ράδιο 1, 102,5 Fm Μαγνησία, στον φιλόλογο, συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή και συνεργάτη του Bookia, στην εκπομπή του, «Μιλάμε για το βιβλίο», η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την «καρδιά» του φεστιβάλ.
Φωτογραφίες: Στέλλα Τζιτζιλή
dsc_0126 dsc_0135 dsc_0145 dsc_0153 dsc_0171 dsc_0174 dsc_0226 dsc_0240 dsc_0042 dsc_0063 dsc_0120
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.