, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γαλλία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για τρομοκρατική επίθεση

Masked policemen after a search at the home of one of the two detained men. PHOTO: BORIS HORVAT/AGENCE FRANCE-PRESSE/GETTY IMAGES

Δύο άνδρες ύποπτους για σχεδιασμό επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης συνέλαβαν στη νότια πόλη της Μασσαλίας, οι αστυνομικές αρχές την Τρίτη 18 Απριλίου, λίγες μόλις μέρες πριν οι ψηφοφόροι αρχίζουν να ψηφίζουν στις προεδρικές εκλογές της χώρας.
Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ερευνούν τη φερόμενη συνωμοσία για πιθανούς δεσμούς με τρομοκρατικές ομάδες. Οι ύποπτοι, δύο Γάλλοι που γεννήθηκαν το 1987 και το 1993, σχεδίαζαν μια επίθεση «μέσα στις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ματίας Φεκλ Fekl, περιγράφοντας τους άνδρες ως «ριζοσπάστες».
Η είδηση αποτέλεσε σημείο αναφοράς στους υποψηφίους των επερχόμενων προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, οι οποίοι προσπαθούν να συσπειρώσουν τους υποστηρικτές τους. Η κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ έχει αντιμετωπίσει σκληρή κριτική από την Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου και άλλους υποψηφίους για την αποτυχία του να αποτρέψει αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νίκαια και στο Παρίσι τα τελευταία χρόνια.
Την Τρίτη, ο κεντρώος υποψήφιος Εμμανουήλ Μακρόν, ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε ως υπουργός οικονομίας στο πλευρό του Ολάντ, έσπευσε να επαινέσει τις αρχές για τη ματαίωση των σχεδίων των υπόπτων.
«Έδειξαν, για άλλη μια φορά, πως οι δυνάμεις ασφαλείας είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής της δημοκρατίας», δήλωσε ο Μακρόν.
Η Γαλλία είναι σε υψηλή επιφυλακή μετά από μία έξαρση τρομοκρατικών επιθέσεων τα τελευταία δύο χρόνια, που έχει στοιχίσει τις ζωές σε περισσότερους από 200 ανθρώπους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.